A man holds a poster with a portrait of opposition leader Alexei Navalny during a protest in front of the Russian embassy in Berlin, Germany, Friday, Feb. 16, 2024. Navalny, who crusaded against official corruption and staged massive anti-Kremlin protests as President Vladimir Putin’s fiercest foe, died Friday in the Arctic penal colony where he was serving a 19-year sentence, Russia’s prison agency said. He was 47. (AP Photo/Markus Schreiber)

Νέα θεωρία για τον θάνατο του Ναβάλνι: Πέθανε με μπουνιά στο στήθος αφού πρώτα τον είχαν αφήσει για ώρες στους -27 βαθμούς

Με κάθε μέσο η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι επιχειρεί να πάρει τη σορό του γιου της. Μετά την έκκλησή της απευθείας στον Βλαντιμίρ Πούτιν, η Λουντμίλια Ναβάλναγια προχώρησε σε μήνυση εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης. Θα εξεταστεί όμως στις 4 Μαρτίου, με αρκετές μέρες καθυστέρηση.

Κι όλα αυτά ενώ η ρωσική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Gulag.net κάνει λόγο για νέες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια θανάτου του. Όπως αναφέρει στους Τάιμς ο επικεφαλής της, Βλαντιμίρ Οσέτσκιν, ο Ναβάλνι πέθανε με μπουνιά στο στήθος αφού πρώτα τον είχαν αφήσει για ώρες στους -27 βαθμούς έτσι ώστε να μειωθεί η κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό του. Την χαρακτηρίζει προσφιλή τακτική της KGB.

Σύμφωνα με τον ακτιβιστή Ρώσοι πρώην κρατούμενοι, που έχουν εκτίσει ποινή σε φυλακές της Αρκτικής, έχουν αναφέρει ότι συγκρατούμενοι τους έχουν σκοτωθεί με παρόμοιο τρόπο.

Η οικογένειά του συνεχίζει τον αγώνα σε διάφορα μέτωπα. Η μήνυση κάνει λόγο για παράνομες πράξεις και όπως αναφέρει ο επικεφαλής του ιδρύματος Ναβάλνι γίνεται λόγω της αδράνειας της επιτροπής που έχει αναλάβει να ερευνήσει το θάνατό του.