Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Θα σας «πνίξουμε» στους πρόσφυγες

Ωμός εκβιασμός από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος απειλεί με νέο κύμα προσφύγων Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «προειδοποίησε» την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νορβηγία υποστηρίζοντας πως οι συγκρούσεις στο Ιντλίμπ θα επιφέρουν νέο κύμα προσφύγων. Στόχος του να εκβιάσει Ευρώπη και Ρωσία να αναλάβουν δράση στη Συρία. Η μεν Ευρώπη να πιέσει τη Ρωσία, η δε Ρωσία το Σύρο πρόεδρο Άσαντ να σταματήσει την προέλαση προς τη βόρεια Συρία, όπου η Τουρκία διατηρεί στρατό.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νορβηγία ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι όσο συνεχίζεται η επιχείρηση του Άσαντ στο Ιντλίμπ της Συρίας, η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα προσφύγων.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «φωτογράφισε» μάλιστα τη Ρωσία πίσω από τις εξελίξεις στη Συρία, εφόσον αποτελεί την εγγυήτρια δύναμη πίσω από τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δεν δίστασε να προειδοποιήσει για νέο προσφυγικό κύμα. «Θα είναι ψέμα αν πούμε πως στο Ιντλίμπ τα γεγονότα είναι στο σημείο που επιθυμούμε. Έχουν πεθάνει 60.000 άνθρωποι. Επίσης σχεδόν διπλασιάστηκαν οι προσφυγικές ροές. Έρχονται στα βόρεια της χώρας. Πρέπει να λάβουμε μέτρα!», σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.