Ήταν το 2015 όταν το όνομα του Τάσου Μπερδέση, ενεπλάκη στην υπόθεση ανθρώπων της νύχτας στην Πάτρα. Ο τότε ταξίαρχος και διοικητής Ασφαλείας στην Αχαΐα, Αθανάσιος Νταβλούρος, θυμάται τα μπλεξίματα του πυγμάχου με το νόμο, αλλά και την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο εκείνη στην περιοχή.
«Ήταν πλέον κοινό μυστικό ότι δεν υπήρχε επιχείρηση που δεν πλήρωναν τον «κεφαλικό φόρο», στους εκπροσώπους αυτών των ομάδων, οι οποίες βρίσκονταν σε αντιδικία, διότι υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων. Έγινε λοιπόν, τότε, μία επιχείρηση, συνελήφθησαν δεκάδες άτομα, μεταξύ αυτών, το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε κατηγορηθεί για ένταξη και συμμετοχή σε αυτές τις ομάδες…» σημείωσε ο κ. Νταβλούρος.
Οι δύο άνδρες, συναντήθηκαν ξανά πριν από περίπου τέσσερις μήνες, στην Αθήνα αυτή τη φορά. Ο Μπερδέσης αναγνώρισε τον πρώην διοικητή και τον πλησίασε.
«Ήρθε μόνος του, μου μίλησε, μου έδωσε μια άλλη εντύπωση, μια άλλη εικόνα, ενός ανθρώπου που φαινόταν να μη διακατέχεται από κάποιο άγχος, ήταν ήρεμος, “ξέρεις” μου λέει, “τέλειωσαν τα παλιά, την παλιά «ατζέντα» την πέταξα, έχω αλλάξει 360º πορεία, βρίσκομαι στον ίσιο δρόμο και Δόξα να ‘χει ο Θεός, όλα καλά. Αφού τότε αποφύγαμε τα χειρότερα…». Του λέω «μπράβο, χαίρομαι γι’ αυτό, φτάνει να το εννοείς, διότι αν δεν το εννοείς, το λεκανοπέδιο δεν έχει τις «ιδιότητες» της επαρχίας, της Πάτρας». «Όχι είμαι εντάξει, είμαι σε άλλη κατάσταση, εργάζομαι κανονικά, σε δουλειές ημέρας…» πρόσθεσε ο πρώην βουλευτής και διοικητής Ασφαλείας Αχαΐας μιλώντας στο LIVE NEWS.
«Είχε βρει διέξοδο στην πυγμαχία»
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν τις απαντήσεις, γύρω από το στυγερό έγκλημα στη Βάρη, συλλέγοντας καθημερινά νέες μαρτυρίες από συγγενείς και φίλους που τον γνώριζαν καλά. Λένε, ωστόσο, ότι έδειχνε τίποτα να μην τον απασχολεί πια απ’ τα παλιά.
Η μόνη του έννοια, ήταν, όπως λένε και οι πυγμάχοι με τους οποίους έκανε μαζί του προπονήσεις, να καταφέρει να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι αστυνομικοί πάντως, εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια τη ζωή του Τάσου Μπερδέση τα τελευταία δύο χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που μετακόμισε στην Αθήνα, αναζητώντας σε αυτήν την περίοδο, το κίνητρο των εκτελεστών.
«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι. Η εμπειρία όμως, λέει ότι όσο και αν κρύο δίνεται το πιάτο της αντεκδίκησης, υπάρχουν και κάποια χρονικά πλαίσια τα οποία θεωρώ ότι σε σχέση, τουλάχιστον, με τη δράση, του Τάσου Μπερδέση στο νομό, έχει παρέλθει. Και έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα αυτό, της εκτέλεσης του Τάσου Μπερδέση, είναι υπόθεση που αφορά δραστηριότητες και πρόσωπα που κινούνται στα πλαίσια του λεκανοπεδίου. Έχει ξεφύγει η κατάσταση… Υπάρχουν ακόμη «βιολιά» που ενημερώνουν, που μεταφέρουν πράγματα ανησυχητικά» υπογράμμισε ο κ. Νταβλούρος.
Οι αστυνομικοί «σαρώνουν» επίσης και το καθημερινό δρομολόγιο του πυγμάχου, το οποίο, όπως διαπιστώνεται, ήταν σταθερό με ελάχιστες αποκλείσεις, δίνοντας την ευκαιρία τους δολοφόνους του να γνωρίζουν κάθε στιγμή τις κινήσεις του.