Νέες αποκαλύψεις για τη μονή του Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις γύρω από τη μονή του Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο.

Τα βίντεο δείχνουν όλα όσα συνέβαιναν στα ενδότερα πίσω από την πλάτη των πιστών, στιγμές που αν δεν υπήρχαν οι κάμερες, θα ήταν δύσκολο ακόμα και να διανοηθούν οι περισσότεροι, ένα καλοστημένο σχέδιο 4 χρόνων όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, για μετατροπή του μοναστηριού σε βιομηχανία θαυμάτων.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, τα βίντεο μόνο τυχαίο δεν είναι που δημοσιοποιούνται τη δεδομένη χρονική περίοδο. Ορισμένα από αυτά έχουν διαρρεύσει από το περιβάλλον του μητροπολίτη Ταμασσού ενώ το βίντεο με το χρηματοκιβώτιο να βγαίνει από τη Μονή του Οσίου Αββακούμ στα χέρια κουκουλοφόρων, από τους δύο μοναχούς που κατηγορούνται και δηλώνουν θύματα σκευωρίας.

Στα βίντεο που όπως λέγεται διέρρευσαν από την πλευρά του Μητροπολίτη, έχουν καταγραφεί οι δύο κατηγορούμενοι μοναχοί να ρίχνουν μύρο σε σταυρό που επρόκειτο να βγάλουν για προσκύνημα ενώ προσπαθούν να πείσουν μοναχές ότι ο συγκριμένος σταυρός είναι «θαύμα» που συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους.

Σε άλλο βίντεο έχουν καταγραφεί τα όσα πέρασε εθελόντρια -από φωνές μέχρι και χτυπήματα με ζώνη- μέχρι να πάρει το δρόμο της εξόδου.

Οι μοναχοί που πρωταγωνιστούν στα εν λόγω βίντεο υποστηρίζουν ότι πρόκειται για βίντεο που σκηνοθετήθηκαν για να τους βλάψουν, χωρίς ωστόσο να θέλουν να επεκταθούν.

Οι μοναχοί από την πλευρά τους φέρεται να διέρρευσαν βίντεο από τις 5 του περασμένου Νοέμβρη με ένα κομβόι αυτοκινήτων να φτάνει στη μονή και δύο κουκουλοφόροι να κρατούν στα χέρια τους και να φορτώνουν σε ημιφορτηγό ένα χρηματοκιβώτιο.

Όπως υποστηρίζουν οι δύο μοναχοί οι καταγγελίες εναντίον τους έγιναν επειδή αρνήθηκαν να συνεχίζουν να στέλνουν χρήματα στον Μητροπολίτη. Μάλιστα όπως έχουν αναφέρει στις καταθέσεις τους, ο μητροπολίτης Ησαΐας, τους ζητούσε συνεχώς χρήματα. Μόνο την περσινή χρονιά οι μοναχοί φέρεται να του έχουν δώσει για την προεκλογική τους εκστρατεία περίπου 450.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται παρέδιδαν οι ίδιοι μεγάλα ποσά σε μετρητά που έβαζαν μέσα σε φακέλους ή τσάντα φαρμακείου με συνθηματικό: «Πανιερώτατε έφερα τα φάρμακα σας». Κάτι που ο μητροπολίτης Ταμασού διαψεύδει.

Οι δύο μοναχοί ισχυρίζονται πως έχουν στη κατοχή τους γραπτά μηνύματα του Μητροπολίτη αλλά και αποδείξεις από καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Στα γραπτά μηνύματα, κατά τους ισχυρισμούς τους ο Μητροπολίτης ζητούσε χρήματα για τις ανάγκες της Μητρόπολης. Λένε μάλιστα πως σε μία περίπτωση, όταν του είπαν πως είχαν μόνο €3.000, ο Μητροπολίτης είπε να του τα στείλουν και να φροντίσουν να τα μαζέψουν από τους πιστούς.

Το περιβάλλον του μητροπολίτη Ταμασσού που υπάγεται το μοναστήρι, κάνει λόγο για μια απέλπιδα προσπάθεια των μοναχών να αποπροσανατολίσουν τόσο τις Αρχές όσο και την κοινή γνώμη της χώρας με τους ισχυρισμούς τους.

Όπως τονίζεται, μέσα σε αυτό το χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν 807.000 ευρώ. Με τους δύο μοναχούς να υποστηρίζουν πως τα χρήματα δεν ανήκαν στο μοναστήρι αλλά στους ίδιους, που τα είχαν συγκεντρώσει για ανέγερση σπιτιού.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή λύπη μου για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις φημολογούμενες απάτες, ατασθαλίες και κάθε είδους ανηθικότητες στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου. Διαβεβαιώνω το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας ότι απόφασή μου είναι να διερευνηθούν πλήρως σε όλες τους τις διαστάσεις τα όσα σκανδαλίζουν όλους μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, εκφράζει τη βεβαιότητα που η εκκλησία θα βγει πιο δυνατή όταν πέσουν οι τίτλοι τέλους στην υπόθεση.

«Η Ιερά Σύνοδος έχει αναθέσει στα δικαστικά όργανά της την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης τα οποία και έχουν, ήδη, αρχίσει της έρευνές τους. Καλώ και την Αστυνομία καθώς και όλους τους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εμπλέκονται στις έρευνες, να εξιχνιάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοιχτούν τραπεζικοί λογαριασμοί και να εξεταστούν μια σειρά από μάρτυρες, ανάμεσά τους και ορισμένα από τα άτομα που μιλούσαν δημόσια για θαύματα.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν εικόνες όπως αυτές που προκάλεσαν σάλο.

Η έρευνα γίνεται σε βάθος τετραετίας καθώς τότε αποφάσισαν να εγκατασταθούν στο μοναστήρι 10 μοναχοί ανάμεσά τους και οι δύο που κατηγορούνται, με τη φημολογία για θαύματα και εικόνες που δακρύζουν να φέρνουν στο πέρασμα του χρόνου όλο και περισσότερους πιστούς που δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν τα όσα συνέβαιναν πίσω από την πλάτη τους.

Από την άλλη, οι μοναχοί κατηγορούν τον Μητροπολίτη Ταμασού ότι έχει ενορχηστρώσει σκευωρία εις βάρος τους, με το περιβάλλον των μοναχών να αναφέρει πως τα βίντεο είναι μονταρισμένα και παραποιημένα.

Δείτε το βίντεο του Mega: