Νέες μαρτυρίες για την οικογενειακή τραγωδία: Τι είπε ο πατέρας σε γείτονα

Εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή, με το οποίο αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σχετικάμε την οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο, όπου δύο αδέρφια βρέθηκαν νεκρά μέσα στο σπίτι τους, βρίσκονται οι αρχές.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτοκτόνησαν και οι δύο, ή εάν ο ένας αφαίρεσε πρώτα τη ζωή του άλλου και μετά έδωσε τέλος και στη δική του ζωή.

Μαρτυρίες από γείτονες και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος της οικογένειας, ρίχνουν κάποιο φως στους λόγους που τα δύο αδέλφια, 0 34χρονος Β.Γ και η 29χρονη Κ.Γ, πήραν την απόφαση να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο χαμός της μητέρας τους, από καρκίνο, πριν περίπου μισό χρόνο.

Τι είπε ο πατέρας σε γείτονα
«Η μητέρα τους που έφυγε από τη ζωή πριν μερικούς μήνες ήταν μια δυναμική γυναίκα, ένας “ογκόλιθος”. Η απουσία της προκάλεσε μια θλίψη στην οικογένεια, κάτι το οποίο ήταν φυσιολογικό. Κατά τη διάρκεια της ασθένειάς της ήμασταν κοντά, είχαμε μια ιδιαίτερη επικοινωνία», είπε στην ΕΡΤ, γείτονας της οικογένειας, ο κ. Γιάννης.

«Είδα τον πατέρα στη λαϊκή και μου είχε πει “έχω παράπονο που θα παντρευτεί το παιδί και δεν θα δει η Μαρία ένα εγγονάκι”. Σταδιακά έβλεπα τα δύο αδέρφια να τον επισκέπτονται για έναν καφέ. Εκπλαγήκαμε με το συμβάν», πρόσθεσε, εκφράζοντας τη λύπη του.

«Νιώθω αρκετά λυπημένος γιατί δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο. Ήταν και είναι μια πάρα πολύ καλή οικογένεια και εξεπλάγην εγώ και όλη η γειτονιά».

«Έβλεπα θλίψη στα μάτια τους»
«Υπήρχε πρόβλημα, έβλεπα θλίψη πάντα στα μάτια τους. Ο νεαρός ερχόταν πολύ συχνά και μου ζητούσε βοήθεια γιατί δεν μπορούσε να ξεπεράσει το θάνατο της μητέρας του. Τα δύο παιδιά ήταν μόνιμα στην ανεργία και αν είχαν δουλέψει, είχαν δουλέψει ευκαιριακά», είπε στο MEGA, ο κ. Στράτος Ιωαννίδης, φαρμακοποιός στην περιοχή, που γνώριζε την οικογένεια.

«Γνώριζα αρκετά την οικογένεια, περίπου 30 χρόνια. Τα παιδιά αυτά τα ήξερα από μικρά. Είναι μια τραγωδία αυτό που συνέβη», είπε ο κ. Ιωαννίδης.

«Τελευταία φορά είδα τα παιδιά την προηγούμενη εβδομάδα, που είχαν έρθει για να κάνουν rapid test. Τα είδα και τα δύο πολύ ανήσυχα. Πρέπει να ήταν πολύ δεμένα μεταξύ τους», συνέχισε ο κ. Ιωαννίδης.

«Τον πυροβολισμό δεν τον άκουσα. Είδα την αστυνομία και έμαθα τι έγινε από ανθρώπους που μένουν απέναντί τους», εξήγησε.

-Ad-