Νεϊμάρ: Φυλάκιση δύο ετών εισηγήθηκε εισαγγελέας στην Ισπανία

Για ακόμη μία φορά ο Νεϊμάρ είναι πρωταγωνιστής σε ένα θέμα που δεν είναι καθαρά αγωνιστικό, αφού εισαγγελέας της Ισπανίας εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών για οικονομικές παρατυπίες κατά τη μεταγραφή του το 2013 στη Μπαρτσελόνα, δύο πρώην πρόεδροι της οποίας είναι επίσης κατηγορούμενοι.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την ισπανική δικαιοσύνη, αφού υπήρχαν ενδείξεις ότι δεν είχαν γίνει όλα νομότυπα, σε ό,τι αφορά τα λεφτά, στη μεταγραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού από τη Σάντος στην ομάδα της Βαρκελώνης. Επειδή, όμως, δεν υπήρχαν στοιχεία, η δικαιοσύνη είχε στείλει την υπόθεση στο αρχείο.

Μια ομάδα δικαστών όμως, με επικεφαλής την Άνχελα Μουρίγιο, αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με το θέμα και έχει οριστεί δίκη για τον Οκτώβριο, με κατηγορούμενος τον Νεϊμάρ, τον πατέρα του, τη μητέρα του και τους πρώην προέδρους της Μπαρτσελόνα, Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ.

Η εισαγγελία, μάλιστα, έχει εισηγηθεί διετή φυλάκιση στον Νεϊμάρ και τον πατέρα του, μονοετή στη μητέρα του και φυλάκιση πέντε ετών για τον Ροσέλ, με τη Μπάρτσα να απειλείται με πρόστιμο ύψους 8,4 εκατ. ευρώ.