Νεκρά αδέρφια-Σόμπολος: «Θα μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα» – Τα τρία σενάρια

Για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Πάνος Σόμπολος.

Ο πολύπειρος αστυνομικός ρεπόρτερ αναφέρθηκε στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, τότε «θα μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα».

Ο κ. Σόμπολος τόνισε ότι οι εκδοχές που εξετάζονται είναι τρεις:

1. Κληρονομικότητα
2. Ιατρικό λάθος
3. Εγκληματική ενέργεια

Στη συνέχεια σημείωσε ότι από την εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια δεν αποκλείει καμία εκδοχή.

«Αν όμως έχουμε εγκληματική ενέργεια, τότε θα μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα. Οι αποκαλύψεις θα συγκλονίσουν το πανελλήνιο», συμπλήρωσε ο Πάνος Σόμπολος.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Νεκρά αδέρφια: Αποκάλυψη! Το σήμα του ΕΚΑΒ – Τι συνέβη το πρωινό που πέθανε η Ίριδα

Ο θάνατος της Ιριδας Δασκαλάκη, σε ηλικία μόλις 6 μηνών, μπαίνει πλέον στο στόχαστρο των Αρχών που διερευνούν εξονυχιστικά τον θάνατο των τριών παιδιών.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» εδώ και μέρες είχε αναδείξει τον περίεργο θάνατο του βρέφους το οποίο σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Εκείνο το βράδυ μαζί με τη Ρούλα Πισπιρίγκου κοιμήθηκε στο σπίτι η αδελφή της Δήμητρα. Οπως η ίδια είπε χθες στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star, γύρω στις 7.30 το πρωί το μωρό ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και του έβαλε την πιπίλα στο στόμα. Στη συνέχεια πριν τις 11 πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε. Μάλιστα η Δήμητρα Πισπιρίγκου τονίζει στη δήλωσή της, και μάλιστα με έμφαση, ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11.30. Ηταν πριν τις 11 που πήγαν. Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου φάνηκε να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι το παιδί το βρήκαν χωρίς αισθήσεις πριν τις 11. Ουσιαστικά διαψεύδει και την αδελφή της, η οποία σε κατάθεσή της είπε ότι… «το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11.30».

Η «Πελοπόννησος» έχει στην διάθεσή της το «καταγραφικό» από το ΕΚΑΒ και μάλιστα τη συνομιλία μεταξύ του Κέντρου του 166 και του πληρώματος του ασθενοφόρου που θα έφθανε στο σπίτι της οικογένειας.

Οπως αποδεικνύεται, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37! Και έφθασε στο σπίτι, από το παλαιό λιμάνι της Πάτρας όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα, σε 7 λεπτά! Εκεί ήταν ήδη ο Μάνος Δασκαλάκης.

Τα ερωτήματα πολλά. Αλλά το κυριότερο ένα: Τελικά πότε βρήκαν νεκρό το μωρό; Και αν η θεία του θυμάται καλά, όπως τόνισε χθες στην τηλεοπτική εκπομπή, για ποιο λόγο ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ… σχεδόν μία ώρα αργότερα;

Τελικά το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προφανώς είχε πεθάνει στον ύπνο του.

Σε σχέση με το χρονικό της τραγωδίας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέφερε: «Γύρω στις 7.30 περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας πήγαινε εσύ, γιατί μέσα στον ύπνο μου , δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε. Είχαμε συνεννοηθεί ότι το πρωί που ξημέρωνε, την Κυριακή δηλαδή, θα πηγαίναμε για έναν καφέ με τα παιδιά μαζί. Σηκωθήκαμε γύρω στις 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει θα την ξυπνήσεις εσύ; Της λέω άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί. Πήγα και ήταν σκοτάδι γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν και είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη, γιατί δεν ήταν και ήσυχη στον ύπνο της. Λέω, ξεσκεπάστηκε, είναι πάγος το παιδί, έπιασα το χέρι του και είδα ότι ήταν παγωμένο. Στο μεταξύ δεν έβλεπα να κινείται η κοιλιά της, ότι ανασαίνει και εκεί κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Πιάνω το παιδί, βλέπω ότι δεν κουνιέται η κοιλιά της, ανάβω το φως, κοιτάω, βλέπω ότι ήταν μελανά τα χείλια της. Νομίζω ότι ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Επιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Πρώτη φορά. Αφήσαμε το παιδί κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ, ανάνηψη και οι δύο, γιατί και εγώ έχω πάρει κάποιες γνώσεις πρώτων βοηθειών και μου λέει η Ρούλα σταμάτα και πάρε το ΕΚΑΒ, συνεχίζω εγώ. Παίρνω τον Μάνο πρώτα να του πω να έρθει γρήγορα σπίτι γιατί εκείνη την ώρα θα γύριζε, παίρνω και το ΕΚΑΒ. Ο Μάνος ήρθε τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα από το ΕΚΑΒ».

Σε πανικό η Ρούλα Δασκαλάκη. Απειλούσε να πέσει από ταράτσα

Στις 18.45 το απόγευμα της Δευτέρας «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα protothema.gr η είδηση για το τοξικό αέριο η οποία λίγο αργότερα διαψεύστηκε από τους ιατροδικαστές, στις 19.30 αρκετοί δημοσιογράφοι ήσαν έξω από το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην περιοχή του Πυροσβεστείου προκειμένου να καταγράψουν αντιδράσεις. Κάποια στιγμή η τραγική μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου βγήκε έξω από το σπίτι και ρωτήθηκε πώς σχολιάζει όσα συμβαίνουν:

«Η αντίδρασή μου αν ήμουνα στο σπίτι μόνη μου θα ήταν να πέσω από εκεί πάνω» δείχνοντας την ταράτσα και εννοώντας φυσικά ότι βρίσκεται σε απόγνωση! Σχεδόν ταυτόχρονα κάλεσε και τον σύζυγό της στο τηλέφωνο ο οποίος φανερά σοκαρισμένος ζήτησε από τους δημοσιογράφους να φύγουν, κάτι το οποίο έγινε.

Και οι δύο γονείς είναι ιδιαίτερα ταραγμένοι και ενοχλημένοι με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και με την «ανθρωποφαγία» που επικρατεί στο διαδίκτυο, τη στιγμή μάλιστα που τίποτα δεν έχει αποδειχθεί!

Κάποιοι έφθασαν να μιλούν για αυτοδικία, ενώ προ ημερών άγνωστοι είχαν εκσφενδονίσει αντικείμενα στο σπίτι τους. Κι αυτό ενώ όχι μόνο δεν έχει αποδειχτεί κάτι, αλλά η έρευνα είναι ακόμη σε πρωταρχικό στάδιο. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως η οικογένεια Δασκαλάκη μέσω των δικηγόρων της συγκεντρώνει όλες αυτές τις αναρτήσεις και θα κινηθεί νομικά.

Επιμένει η Αρια Καλύβα – Ο σάλος με το «τοξικό αέριο»

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτηση του «Πρώτου Θέματος», η οποία μάλιστα ήταν τριπλή (τρία θέματα σε 7 ώρες) και μάλιστα χωρίς να αλλάζει επί της ουσίας το περιεχόμενο, παρά τη διάψευση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, η «Π» συνομίλησε με τη συντάκτρια.

Η αστυνομική ρεπόρτερ με μακροχρόνια εμπειρία, Αρια Καλύβα, διαβεβαίωσε ότι η πηγή της είναι από τις πλέον αξιόπιστες. Οπως είπε, είναι βέβαιη πως το περιεχόμενο του ρεπορτάζ της θα επιβεβαιωθεί και μάλιστα πολύ σύντομα. Θα πρέπει να τονιστεί πως από ιατροδικαστικής πλευράς (με βάση τη νεκροψία της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη) δεν επιβεβαιώνεται τίποτα από όσα αναγράφει το ρεπορτάζ. Ομως μένει να αποδειχτεί αν το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης το οποίο θα εκδώσει η χημικός τοξικολόγος Ιωάννα Λευκίδου, θα επιβεβαιώσει την «πηγή» της αστυνομικής συντάκτριας.

Αρνείται να μιλήσει ο Ιατροδικαστής Σ. Μπουζιάνης

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης αρνήθηκε χθες να πει οτιδήποτε παραπέμποντας στην ανακοίνωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Να θυμίσουμε ότι στην έκθεσή του αναφέρει «απροσδιόριστη αιτία θανάτου».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

1. Ο ίδιος εξέτασε τα οστά της μύτης της 9χρονης; Και αν ναι, παρατήρησε όντως αυτό που αναφέρει το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος»; Αναφέρει δηλαδή αλλοίωση οστού (ανεξάρτητα από πού προήλθε η αλλοίωση);

2. Ιατροδικαστικά δεν αποδεικνύεται τίποτα από όσα γράφει η δημοσιογράφος της ιστοσελίδας. Τοξικολογικά;

Πηγή: pelop.gr