Νεκρό έμβρυο στα Εξάρχεια: Σοκαριστικές περιγραφές από την ιδιοκτήτρια της εταιρείας καθαρισμού

Σοκάρουν τα όσα είπε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας καθαρισμού αναφορικά με τη σορό του βρέφους σε αγωγό στα Εξάρχεια.

Η Ελένη Μαμάη μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως ήταν «ξεκάθαρο ότι ήταν έμβρυο». Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «εμείς κληθήκαμε γιατί έχουμε ξαναπάει στον χώρο για τον καθαρισμό του αγωγού. Παραβρέθηκε ο τεχνικός στον χώρο για την εργασία. Δεν χρειάστηκε να μπει κάποιο είδος μικροκάμερας στον αγωγό. Ο άνθρωπος επειδή είχε πάρα πολλά χαρτιά και μωρομάντηλα στον αγωγό φέρνοντάς τα με μία κουτάλα που χρησιμοποιεί στην εργασία του, μαζί με τα μωρομάντηλα και τα χαρτιά έφερε και το έμβρυο στην επιφάνεια. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν έμβρυο».

Αμέσως μετά, η ίδια έκανε λόγο για το σοκ του υπαλλήλου, όταν είδε τη σορό του εμβρύου. «Ο άνθρωπος μέχρι να συνειδητοποιήσει τι ήταν αυτό που βλέπει μπροστά του, ήταν σοκαριστικό. Ο υπάλληλος ήρθε κατευθείαν στην εταιρεία, ενώ πριν είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους της δομής και κατέβηκαν στον χώρο για να δουν τι είχε προκύψει. Οι ίδιοι ανέλαβαν να παραλάβουν το έμβρυο με κάποια νοσηλεύτρια του χώρου. Όταν ήρθε ο τεχνικός στην εταιρεία και με ενημέρωσε δείχνοντάς μου και κάποιο υλικό μαζί φύγαμε για το ΑΤ Εξαρχείων, πριν από την παρέμβαση μας όμως στο ΑΤ ενημέρωσα τη δομή ότι εμείς θα βρεθούμε στον χώρο της αστυνομίας και πήρα για να δω αν και οι ίδιοι έχουν κάποιες ενέργειες από την πλευρά τους. Δεν είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία από την πλευρά τους. Εμείς από την πλευρά μας έπρεπε να κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό και για αυτό απευθυνθήκαμε στο ΑΤ».

Να σημειωθεί πως αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα δώσει απαντήσεις σχετικά με το πόσες ημέρες πριν είχε γίνει η αποβολή του εμβρύου.