Νεκρό βρέφος, έπεσε σε βόθρο: Σήμερα η κηδεία – Λιποθύμησε η μητέρα του

Ντυμένη στα μαύρα και με δάκρυα στα μάτια, η γιαγιά του αγοριού δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε το κακό.

«Το κοιτούσαμε εμείς το παιδί. Γιατί εκείνη πότε δούλευε, πότε δεν δούλευε». Είναι τα μόνα λόγια που κατάφερε να ψελλίσει η γιαγιά του 18 μηνών αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ξέφυγε της προσοχής της και έπεσε μέσα σε βόθρο στην αυλή του σπιτιού στα Νέα Μάλγαρα.

Ήταν γύρω στη μία το μεσημέρι όταν η γιαγιά του μικρού Γιώργου που τον πρόσεχε καθημερινά ανέβηκε για λίγο στο σπίτι για δουλειές. Κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε.

Το αγοράκι έπεσε μέσα στο βόθρο χωρίς να το αντιληφθεί κάνεις. Μετά από λίγα λεπτά η γιαγιά επέστρεψε μέσα στο σπίτι όπου συνειδητοποίησε ότι λείπει το μωρό.

Αμέσως βγήκε έξω στην αυλή και αρχίσε μανιωδώς να το αναζητεί αρχικά στην αυλή και έπειτα σε όλη την γειτονιά νομίζοντας ότι κάποιος το είχε αρπάξει αφού το μωρό ήταν άφαντο.

Όλη η γειτονιά κινητοποιήθηκε ψάχνοντας το αγοράκι με την μητέρα του να ειδοποιείται άμεσα και να καταφθάνει λίγο αργότερα αναζητώντας και αυτή το παιδί της. Ήταν όμως αργά.

Λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά να βρει το αγοράκι τραγικό θάνατο μέσα στο φρεάτιο που όπως λέει στο LIVE NEWS ο θείος του μικρού Γιώργου είχε μείνει προσωρινά ανοιχτό.  «Το είχε ανοίξει ο παππούς πριν από πέντε έξι μέρες να δει αν γέμισε, να φωνάξει το βυτίο να το αδειάσει. Πρώτη φορά πήγε εκεί το μωρό» σημείωσε.

Έφυγε από την προσοχή το παιδάκι. Ήθελε δύο – τρία δευτερόλεπτα αυτό για να γίνει. Το κακό πράγμα θέλει μόνο πολύ λίγο χρόνο, δύο – τρία δευτερόλεπτα. Όπως όλα τα ατυχήματα που γίνονται και ακούμε κατά καιρούς, τώρα έγινε εδώ. Δυστυχώς, χάθηκε ένα μωρό παιδί.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης, η μητέρα του παιδιού λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο πατέρας του παιδιού που είναι οδηγός φορτηγού και βρισκόταν στην Αθήνα για δρομολόγιο, ειδοποιήθηκε για να γυρίσει στα Νέα Μάλγαρα, χωρίς ωστόσο να τον ενημερώσουν ότι το 18 μηνών μωρό του είχε φύγει από τη ζωή.

«Μας πήρε η αδερφή του και μας είπε ότι το παιδί το βρήκαν στο βόθρο πνιγμένο και να μην πούμε τίποτα στον πατέρα του. Εκείνος ξεκίνησε από Αθήνα ξέροντας μόνο ότι το παιδί χάθηκε και το έψαχναν. Φοβόμασταν μην τον πάρει κάνεις τηλέφωνο στο δρόμο και του το πει και κάνει καμιά τρέλα πάνω στο τιμόνι στην ταραχή του. Ειδοποιήσαμε την Αστυνομία να τον σταματήσει στο δρόμο, αλλά δεν τον σταμάτησε. Αλλά εκείνος φαίνεται ότι το κατάλαβε γιατί έψαχνε την γυναίκα του στο τηλέφωνο και δεν την έβρισκε επειδή λιποθύμησε και πήγε στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε στο σπίτι του είπαν ότι το παιδί πνίγηκε στο βόθρο. Είναι σε άθλια κατάσταση, δεν υπάρχουν λόγια» ανέφερε ένας συνάδελφος του πατέρα του μικρού Γιώργου.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η μικρή κοινωνία των Μαλγάρων, με τους κατοίκους να μην μπορούν να πίστεψουν το κάκο που έχει συμβεί στο αγγελούδι που όλοι γνώριζαν.

Ο εισαγγελέας διέταξε προανακριτική έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

«Ήτανε σε οικογένεια που πρόσεχαν πάρα πολύ το παιδί και γενικώς τα παιδιά τους. Μια πάρα πολύ καλή οικογένεια που τους χτύπησε μια μεγάλη καταστροφή. Δεν ήταν θέμα αμέλειας. Ήταν απλώς θέμα ατυχήματος» σημείωσε ένας γείτονας.

Το αγγελούδι που χάθηκε τόσο πρόωρα θα κηδευτεί σήμερα.