Νεκροί και κρούσματα: Η «χαρτογράφηση» του κορονοϊού ανά την Ελλάδα

Εξαπλώνεται η επιδημία του κορονοϊού σε όλη την ελληνική επικρατεια.

Ακόμη ένας θάνατος από τον κορωνοϊο καταγράφηκε στην Καστοριά, ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους πέντε.

Ένας 89χρονος άνδρας είναι ο πέμπτος νεκρός που μετρά η περιοχή της Καστοριάς. Ο ηλικιωμένος εισαχθεί στο νοσοκομείο της Καστοριάς στις 24 Μαρτίου.

Ένας 25χρονος -το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία- μεταφέρθηκε με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο μέσα σε ειδική κάψουλα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από κει πιθανότατα στο σπίτι του και όχι σε κάποιο νοσοκομείο αφού η κατάσταση του δεν κρίθηκε κρίσιμη.

Όσο για την Ολλανδέζα φίλη του, που ταξίδεψε μαζί του στο νησί της μακροζωίας, επέστρεψε με συνοδεία στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του 25χρονου με αυστηρές οδηγίες για κατ’ οίκον περιορισμό για 14 μέρες.

Η δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση σε όσους ήρθαν σε επαφή με τον 25χρονο να ενημερώσουν άμεσα για να μην θέσουν σε κίνσδυνο τη δημόσια υγεία.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού έχει και η Κεφαλονιά. Σύμφωνα με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, δήμαρχο Αργοστολίου, επιβεβαιώθηκε το κρούσμα και αφορά έναν Έλληνα που επέστεψε στο νησί από τη Σουηδία.

Ο άνδρας όταν αντιμετώπισε τα πρώτα συμπτώματα πήγε στο νοσοκομείο έδωσε δείγμα και του ζητήθηκε να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ πλέον γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του.

Κρούσμα κορωνοϊού υπήρξε και στο Άγιο Όρος. Ο μοναχός που ζούσε σε ένα από τα μεγάλα μοναστήρια στην χερσόνησο Άθω, και είχε ταξιδέψει στην Αγγλία, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σε καραντίνα βρίσκεται από την Τετάρτη και θα συνεχίσει για δύο εβδομάδες η κοινότητα Εχίνου στο δήμο Μύκης της Ξάνθης λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.

Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για να διασφαλιστεί η τροφοδοσία και η διάθεση φαρμάκων για όσο καιρό διαρκέσει το χωριό είναι σε καραντίνα, τα οποία θα παραδίδονται κατ’ οίκον.

Αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ληφθούν μέτρα και για τους κτηνοτρόφους που έχουν τις μονάδες τους εκτός της κοινότητας.

-Ad-