Νεκρός από κορονοϊό Αντρέας Μαυρομάτης

Τα πιο θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε σήμερα η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ για τον απρόσμενο θάνατο του πρώτου Αιγυπτιώτη από επιπλοκές του κορονοϊού, του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου Ανδρέα Μαυρομάτη.

Η κα Μάκραμ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς τον Κύπριο ομόλογό της, Κύπριο Επίτροπο για τους Αποδήμους Φώτη Φωτίου, όσο και προς την Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, αλλά και τους λαούς των δύο χωρών, για την απώλεια του Κυπρίου Αιγυπτιώτη Ανδρέα Μαυρομάτη.

«Σήμερα χάσαμε έναν αγαπητό φίλο που αποτέλεσε και ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη των Κυπρίων Αποδήμων στην Αίγυπτο».

Και η κα Μάκραμ επεσήμανε: «Δε θα ξεχάσουμε τη συμβολή του Αντρέα Μαυρομάτη, μέσω της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των λαών, μέσω της πρωτοβουλίας των Προέδρων των τριών χωρών, Αιγύπτου, Κύπρου, Ελλάδας, «ΝΟΣΤΟΣ – επιστροφή στις Ρίζες», για την ομογένεια των τριών χωρών».

Ο Αντρέας Μαυρομάτης υπήρξε επί μία 10ετία Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, ενώ διετέλεσε παλαιότερα και Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως Καΐρου καθώς και Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου.

-Ad-