Νεκρός εντοπίστηκε ο χειριστής γιοτ στα ανοιχτά της Λήμνου

Ο χειριστής είχε εκπέμψει SOS το πρωί της Τρίτης έξω από τον Άη Στράτη

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό Σώμα, το πρωί της Τρίτης όταν ο χειριστής ένος πλοίου εξέπεμψε SOS στην περιοχή ανατολικά – νοτιοανατολικά του Άη Στράτη στο Αιγαίο.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες και επιχείρηση διάσωσης. Στο σημείο έφτασαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τέσσερα παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το απόγεμα της ίδια ημέρας δυστυχώς ο άνδρας βρέθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, την ίδια ώρα η Τουρκία, δίνοντας συνέχεια στο επεισόδιο της Παρασκευής, εξέδωσε NAVTEX για τη διενέργεια επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, δεσμεύοντας μια ολόκληρη περιοχή.

Μάλιστα, η τουρκική NAVTEX αναφερόταν στο πλοίο Νηριίδα, ελληνικής σημαίας, που εξέπεμψε σήμα κινδύνου με αποτέλεσμα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής να σπεύσουν και εκείνα στο σημείο.

Επιπλέον, μέσω της Γενικής Ναυτικής Διεύθυνσης του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, η τουρκική πλευρά έδωσε στη δημοσιότητα – με αφορμή το περιστατικό – χάρτη με τον οποίο επαναφέρουν το ζήτημα του 25ου μεσημβρινού, διχοτομώντας πρακτικά το Αιγαίο.

Ο χειριστής, πάντως, φαίνεται ότι ήταν Αμερικανός υπήκοος. Το σκάφος είχε σαλπάρει από μαρίνα της Καλαμαριάς με προορισμό λιμάνι στην Τουρκία.