Νεκρός λογιστής: «Μίλησε» η ιατροδικαστική – Η αιτία θανάτου και τα ερωτήματα

Απαγχονισμό και κατάγματα στα πλευρά έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 50χρονο απομακρύνοντας έτσι το σενάριο του απαγχονισμού.

Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης που έφτασαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας δείχνουν ότι ο θάνατος του 50χρονου προήλθε από απαγχονισμό όταν απομακρύνθηκε η καρέκλα από τα πόδια του αποκλείοντας έτσι το σενάριο του στραγγαλίσμου.

Πρόκειται για ένα εύρημα αρκετά σημαντικό καθώς με αυτό αποδεικνύεται πως ο 50χρονος δεν δολοφονήθηε πριν τοποθετηθεί στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός. Η 47χρονη άλλωστε που συνελήφθη είχε καταθέσει ότι πριν τον απαγχονισμό του ασφαλιστή είχε αποπειραθεί να τον πνίξει με κορδόνι. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της ότι δεν κατάφερε να τον στραγγαλίσει.

Επίσης, κατά την εξέταση της σορού του θύματος από τον ιατροδικαστή, εντοπίστηκαν ίχνη ξυλοδαρμού, κακώσεις και δέκα περίπου κατάγματα στα πλευρά, τέσσερις εκχυμώσεις σε κεφάλι και μύτη, μια εκχύμωση στον βραχίονα (που δείχνει στάση άμυνας). Είχε επίσης χτυπήματα κάτω από τον ώμο, τα οποία δείχνουν πως ήταν μέχρι και 15 ημερών.

Αναλυτικά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος λογιστής έφερε κατάγματα στα πλευρά δεξιά και αριστερά. Στο αριστερό χέρι εντοπίστηκε εκχύμωση, κάτι που δηλώνει ότι ενδεχομένως προσπάθησε να καλυφθεί. Επιπλέον, εκχύμωση έφερε και στον βραχίονα, η οποία υπολογίζεται ότι έγινε πριν από 5 ημέρες.

Στον θώρακα βρέθηκαν χτυπήματα που υπολογίζονται ότι προκλήθηκαν πριν από 15 μέρες. Σημειώνεται πως οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι πολύ σημαντικές, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Τα ερωτήματα
Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν και παραμένουν ακόμα και μετά την ιατροδικαστική.

Συγκεκριμένα γεννάται το ερώτημα πώς το θύμα κατάφερε να σηκωθεί, να δέσει τη ζώνη και να αυτοκτονήσει, αφού είχε πολλαπλά χτυπήματα και κατάγματα.

Επίσης, κάτι ακόμα που ζητά απαντήσεις είναι το πώς ο 50χρονος δε βρέθηκε πλήρως αιωρούμενος, αλλά το ένα του πόδι ακουμπούσε σχεδόν εξ ολοκλήρου στο έδαφος.

Κρίσιμες για τη διερεύνηση της υπόθεσης είναι και οι τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο το θύμα να είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών.