Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ – Ο στρατός ενημερώνει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ

Νεκρός είναι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, μετά από στοχευμένη επίθεση ακριβείας που εξαπέλυσε το Ισραήλ σήμερα (17.10.2024) στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχικές πληροφορίες για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν, με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ να «αποκεφαλίζουν» την ηγεσία της Χαμάς για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη, στις 31 Ιουλίου 2024.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση φαίνεται έγινε από επίγειες επίλεκτες δυνάμεις του Ισραήλ που έκαναν έφοδο και σκότωσαν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων και ο Γιαχία Σινουάρ, ενώ οι άλλοι δύο φαίνεται πως ήταν οι σωματοφύλακές του.

Το κανάλι «12» του Ισραήλ, μετέδωσε ότι ο στρατός ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο ότι σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς, μετά από την ολοκλήρωση εξετάσεων DNA που έγινε για την ταυτοποίηση των στοιχείων στην σορό του. Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, το Τελ Αβίβ ενημερώνει τις γειτονικές χώρες ότι ο Γιαχία Σινουάρ δεν είναι πλέον ζωντανός.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρίστος Δοξιάδης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας
16 Μαρτίου, 2025
Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις PISA στα σχολεία
16 Μαρτίου, 2025
Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες η νέα αύξηση
16 Μαρτίου, 2025
Συγχαρητήρια από Γεραπετρίτη και Ζαχαράκη στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Ιωάννη
16 Μαρτίου, 2025
Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε ο Φριτς Σέρερ
16 Μαρτίου, 2025
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε την 20χρονη σύντροφό του
16 Μαρτίου, 2025
Γιάννης Μπέζος: «Δεν πολυβλεπόμαστε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου»
16 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού»
16 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Πού θα ρίξει χιόνια τις επόμενες ημέρες
16 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς για τον ανασχηματισμό: «Όποιος και να ήταν υπουργός θα έφερνε τα παιδιά μου πίσω;»
16 Μαρτίου, 2025