Νέο έκτακτο δελτίο για βροχές και καταιγίδες σε επτά περιοχές – Έπεσαν βράχοι στην Αθηνών – Κορίνθου

Η κακοκαιρία Άριελ συνεχίζει να σφυροκοπά μεγάλο μέρος της χώρας, ευτυχώς χωρίς να έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής σοβαρά προβλήματα.

Το πρωί της Πέμπτης (1/12) η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και βάσει των τελευταίων προγνωστικών, τις επόμενες ώρες κινδυνεύουν επτά περιοχές.

Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία Άριελ αναμένεται να διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Τις επόμενες ώρες, φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Κακοκαιρία Άριελ: Έπεσαν βράχοι στην Αθηνών – Κορίνθου

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, τα ξημερώματα της Πέμπτης στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου έπεσαν βράχοι σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου κοντά στην Κινέτα, με την Τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων, από το 46ο έως το 49ο χλμ. με τα οχήματα να εκτρέπονται στην παλαιά εθνική Οδό.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, αυτοκίνητο προσέκρουσε στον έναν από τους βράχους χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί αλλά μόνο υλικές ζημιές.

Σε ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός αναφέρει τα εξής: “Εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) μέχρι τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα έχει εφαρμοστεί εδώ και λίγη ώρα με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή“.