Νέο εμβόλιο κατά των μεταλλάξεων από AstraZeneca έως το φθινόπωρο

Η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σχεδιάζουν νέο εμβόλιο κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού, και επιβεβαίωσαν ότι θα είναι έτοιμο έως το φθινόπωρο του 2021.

Τα αυξανόμενα στοιχεία δείχνουν ότι η μετάλλαξη που πρώτα βρέθηκε στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού και τώρα εντοπίζεται και αλλού, μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των ήδη υπάρχοντων εμβολίων και για να το ξεπεράσουν αυτό οι φαρμακοβιομηχανίες λένε ότι είναι έτοιμες να ανανεώσουν τα εμβόλιά τους.

Η ομάδα της Οξφόρδης/AstraZeneca λέει ότι θα έχει το δικό της νέο εμβόλιο έτοιμο πριν από το τέλος του 2021 και μάλιστα γύρω στο φθινόπωρο. Ο καθηγητής; της Οξφόρδης Άντριου Πόλαρντ, που είναι επικεφαλής των ερευνών, είπε ότι θα είναι μια σύντομη διαδικασία σε σύγκριση με τη δημιουργία του αρχικού εμβολίου που η δουλειά έγινε από το μηδέν. Ο αντιπρόεδρος της AstraZeneca, σερ Μενέλαος Πάγκαλος είπε: “Στοχεύουμε κυρίως στο να έχουμε κάτι έτοιμο έως το φθινόπωρο εφέτος”.

Στο μεταξύ, έρευνα που δημοσιεύθηκε αναφέρει ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca μειώνει τη μετάδοση του κορονοϊού από την πρώτη δόση. Mάλιστα αναφέρει ότι η πρώτη δόση παρέχει προστασία 76% για τρεις μήνες, με αυτό το ποσοστό να ανεβαίνει στο 82% μετά τη δεύτερη δόση

-Ad-