Νέο επίδομα 300 ευρώ – Ποιοι εργαζόμενοι θα το λάβουν

«Καινούργιο» επίδομα για εργαζόμενους υπό προϋποθέσεις. Τα χρήματα για αυτό το επίδομα είναι 300 ευρώ για τους δικαιούχους.

Οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και οι λεπτομέρειες για το νέο επίδομα αποτυπώνονται παρακάτω:

Αναλυτικά

Το επίδομα θα χορηγηθεί από μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Το επίδομα των 300 ευρώ θα δοθεί σε όσους αποφασίσουν να ανταποκριθούν στην αγγελία για εύρεση εργασίας που έχει ανακοινώσει η εταιρεία και θα είναι ξεχωριστό από τις μηνιαίες αποδοχές και τα ανταγωνιστικά μπόνους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει δημοσιοποιήσει η ΔΥΠΑ, ζητούνται άτομα για εργασία πλήρους απασχόλησης για συνοδοί χρηματαποστολών, οδηγοί χρηματαποστολών και ελεγκτές ασφαλείας αερομεταφορών.

Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στη Νάξο.

Όπως έχει ανακοινωθεί όσοι προσληφθούν για τις θέσεις ελεγκτών ασφαλείας αερομεταφορών στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα εισπράξουν μετά τους πρώτους 5 μήνες εργασίας έκτακτο επίδομα 300 ευρώ που θα είναι ανεξάρτητο από τις μηνιαίες αποδοχές τους. Παράλληλα θα υπάρξει πλήρης κάλυψη κόστους εκπαίδευσης και πιστοποίησης (αξίας άνω των 600 ευρώ) για τη θέση Ελεγκτή Ασφαλείας Αερομεταφορών (αφορά υποψήφιους/ες που δεν έχουν την πιστοποίηση).

Επίδομα: Τα προσόντα που απαιτούνται:

  1. κάτοχος άδειας Υπηρεσιών Ασφαλείας Security (εάν δεν υπάρχει, παρέχεται συνδρομή από την εταιρεία για την έκδοσή της)
  2. απολυτήριο Λυκείου
  3. καλή γνώση Αγγλικών
  4. καλή επικοινωνία και
  5. δυνατότητα εργασίας σε κυλιόμενες βάρδιες

Επίδομα: Η εταιρεία προσφέρει:

  1. ανταγωνιστικό μισθό βάσει εμπειρίας και προϋπηρεσίας
  2. επιπλέον αποδοχές σε μηνιαία βάση
  3. επίδομα ύψους 300 ευρώ, με το πέρας των 5 πρώτων μηνών συνεργασίας
  4. πλήρη Ασφάλιση και επιπλέον ιδιωτική Ασφάλεια Ζωής
  5. πλήρη κάλυψη κόστους εκπαίδευσης και πιστοποίησης (αξίας άνω των 600 ευρώ) για τη θέση Ελεγκτή Ασφαλείας Αερομεταφορών (αφορά υποψήφιους/ες που δεν έχουν την πιστοποίηση)
  6. άριστο περιβάλλον εργασίας με συνεχή εκπαίδευση
  7. προοπτικές σταδιοδρομίας στον μεγαλύτερο όμιλο υπηρεσιών ασφαλείας.

Σε ότι αφορά τις θέσεις εργασία για τη Νάξο η ανακοίνωση αναφέρει ότι ζητούνται συνοδοί χρηματαποστολών και οδηγοί χρηματαποστολών.

Για τους συνοδούς χρηματαποστολών απαιτούνται:

  1. άδεια Υπηρεσιών Ασφαλείας ΙΕΠΥΑ ν. 2518/97 (Security)
  2. απολυτήριο Λυκείου
  3. βασικές γνώσεις Αγγλικών και
  4. βασικές γνώσεις Η/Υ.

Τι παρέχεται:

  1. ανταγωνιστικός μισθός, ώστε να καλύπτεται και το κόστος ενοικίασης οικίας από τον ίδιο τον υποψήφιο, εφόσον προτίθεται να μετεγκατασταθεί άμεσα στη Νάξο
    Για τους οδηγούς χρηματαποστολών απαιτούνται:
  2. άδεια Υπηρεσιών Ασφαλείας ΙΕΠΥΑ ν. 2518/97 (Security)
  3. δίπλωμα οδήγησης Β κατηγορίας (ερασιτεχνικό) για τους Οδηγούς
  4. απολυτήριο Λυκείου και
  5. βασικές γνώσεις Αγγλικών
  6. βασικές γνώσεις Η/Υ.

Εάν σας ενδιαφέρουν οι θέσεις εργασίας και το επιπλέον επίδομα των 300 ευρώ στείλτε βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] με ένδειξη στο θέμα “ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ 89”, την ειδικότητα και τον τόπο παροχής εργασίας (π.χ. Οδηγός χρηματαποστολών, Νάξος). Σε διαφορετική περίπτωση, το βιογραφικό σας δεν θα μπορεί να αξιοποιηθεί.

Σούπερ επίδομα 450 ευρώ – Χιλιάδες δικαιούχοι, πότε η πληρωμή

επίδομα: Ένα «ακαριαίο» επίδομα παρέχεται σε χιλιάδες δικαιούχους. Τα χρήματα από το επίδομα αυτό φτάνουν έως τα 450 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και συγκεκριμένα ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η πληρωμή για το επίδομα των 450 ευρώ είναι άμεση, καθώς στα μέσα Φλεβάρη θα πιστωθεί από τον ΕΦΚΑ σε 23.367 ελεύθερους επαγγελματίες το πιστωτικό υπόλοιπο, που έχουν από τις έξτρα εισφορές που πλήρωσαν εντός του 2021 ως μη όφειλαν.

Το «ακαριαίο» επίδομα φτάνει μεσοσταθμικά τα 450 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι με παράλληλη απασχόληση το 2021, δηλαδή εργαζόμενοι που το 2021 είχαν και μισθωτή απασχόληση και παράλληλη εργασία ως ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι.

Ενώ είχαν πληρώσει εισφορές ως ελεύθεροι επαγγελματίες το 2021 η εκκαθάριση της παράλληλης απασχόλησης την οποία ολοκλήρωσε ο ΕΦΚΑ έδειξε πως:

Είτε πλήρωσαν εισφορές ως μη όφειλαν, διότι ο μισθός τους ξεπερνούσε τα 930 ευρώ και έτσι κάλυπταν την εισφορά της 2ης ασφαλιστικής κατηγορίας (252 ευρώ)
Είτε πλήρωσαν υψηλότερες εισφορές στο μπλοκάκι από όσες κανονικά οφείλουν.
Η επιστροφή των ποσών σε όσους κάνουν εγκαίρως την ηλεκτρονική τους αίτηση θα πραγματοποιηθεί εντός Φεβρουαρίου.

επίδομα: Η διαδικασία

Για να διαπιστώσει κανείς αν είναι στους «τυχερούς» ασφαλισμένους πρέπει να ανατρέξει στην ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ, όπου αναρτήθηκαν ήδη τα «ραβασάκια», και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Εισφορές Μη Μισθωτών. Η ταυτοποίηση χρήστη γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Δείτε το ηλεκτρονικό σας ειδοποιητήριο ΕΔΩ.

Εφόσον το ειδοποιητήριο είναι πιστωτικό, ο ασφαλισμένος πρέπει να υποβάλλει στον ΕΦΚΑ ηλεκτρονικά «Αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων»

Την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου ο ΕΦΚΑ θέτει σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά «Αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων» οι ασφαλισμένοι με πιστωτικό υπόλοιπο

Εναλλακτικά, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να μην λάβουν εφάπαξ το ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό αλλά να το κρατήσουν στον ασφαλιστικό τους κουμπαρά για συμψηφισμό με επόμενες εισφορές.

Η πληρωμή

Το ποσό που δικαιούνται θα το δουν οι ασφαλισμένοι στο ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ.

Όσοι υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση εγκαίρως (η πλατφόρμα έχει ήδη ανοίξει) και επιλέξουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ να λάβουν το ποσό εφάπαξ στον τραπεζικό τους λογαριασμό, θα πληρωθούν – σύμφωνα με πληροφορίες – περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ πιστωτική εκκαθάριση εμφανίζεται για 23.367 ασφαλισμένους με ποσό πιστωτικού υπολοίπου εκκαθάρισης 10.525.868,89€, Συνεπώς το μέσο ποσό επιστροφής διαμορφώνεται στα 450 ευρώ.

Στην εν λόγω εκκαθάριση εντάσσονται οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι που διατηρούσαν παράλληλα μισθωτή εργασία για μέρος ή ολόκληρο το έτος 2021.

-Ad-