Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο: Τον ξυλοκόπησε και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σοβαρό περιστατικό σχολικής βίας σημειώθηκε στις Κεραμειές, όταν σύμφωνα με πληροφορίες μαθητής της 3ης Τάξης του Γυμνασίου των Κεραμειών ξυλοκοπήθηκε στο προαύλιο του σχολείου του μετά την λήξη των μαθημάτων την Τρίτη το μεσημέρι, από μαθητή άλλου σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με μαρτυρίες, ανήλικος μαθητής προερχόμενος από το ΕΠΑΛ Αργοστολίου (μαθητής της Α’ Λυκείου), εισήλθε στον χώρο του Γυμνασίου των Κεραμειών, όπου φέρεται να χτύπησε τον 15χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όπου νοσηλεύτηκε τραυματισμένος στο πρόσωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι φοιτούσε στο Γυμνάσιο των Κεραμειών.

Κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε, ο ανήλικος μαθητής συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς. Δυστυχώς είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό το οποίο συμβαίνει σε σχολείο της Κεφαλονιάς και έχει, όπως είναι λογικό, θορυβήσει την μαθητική κοινότητα του νησιού.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων και των δύο σχολείων, ενώ έχει δοθεί και εντολή από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Δημήτρη Μαρκάτο προς τους διευθυντές των δύο σχολείων, να πράξουν τα δέοντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος.

Πηγή: www.inkefalonia.gr

-Ad-