Νέο lockdown ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Καθολικό lockdown στην Κοζάνη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων, λαϊκών, εκκλησιών και μαζικά τεστ στους πληθυσμούς των περιοχών αυτών.

Οι εξαιρέσεις στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς αφορούν στην κυκλοφορία των εργαζομένων μετά τις 6, με ειδική βεβαίωση από τους εργοδότες τους, καθώς και στη διεξαγωγή κηδειών, έως 10 άτομα, ενώ οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα γίνονται μόνο με τους ιερείς.

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ στην Κοζάνη

  1. Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 ως τις 05:00. Εξαιρούνται εργαζόμενοι που μετακινούνται με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  2. Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, ακόμα και με click away, κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.
  3. Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών, όλων των θρησκειών, με εξαίρεση την τέλεση κηδειών όπου επιτρέπεται παρουσία 10 ατόμων του στενού κύκλου του εκλιπόντος.
  4. Αναστολή πρόσβασης στους ναούς για ατομική λατρεία.
  5. Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών, rapid test σε μικροπωλητές – εμπόρους ανά τριήμερο για να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές για να εργαστούν
  6. Μαζικοί έλεγχοι με rapid test και σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (Έμφαση στα τεστ στις περιοχές Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, Άνω και Κάτω Φούσα, Σοφό του Δήμου Ασπροπύργου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και της Μάνδρας)
  7. Εντατικοποίηση των ελέγχων στους εργαζόμενους της περιοχής
  8. Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε ημέρες σε εργαζόμενους και τρόφιμους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων
  9. Μαζική διανομή μασκών στους πολίτες με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης
  10. Απομόνωση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, σε ειδικές δομές που έχουν εξασφαλιστεί από την Πολιτική Προστασία
  11. Εκστρατεία ενημέρωσης σε συνεργασία με Δήμους, Αντιπεριφέρεια, ΕΟΔΥ, ψυχολόγους και ανθρωπολόγους λόγω του εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ των κατοίκων
  12. Εντατικοποίηση των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών

Σε ισχύ από τις 06:00 της Παρασκευής τα μέτρα

Τα νέα μέτρα θα είναι σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής (18.12), και θα έχουν ισχύ επτά ημερών όταν και θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση, για να αποφασιστεί η συνέχιση ή άρση ή η περαιτέρω αυστηροποίησή τους.

«Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών για αυστηρή, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς δικαιολογίες τήρηση των μέτρων. Να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας και τις πόλεις μας από τις συνέπειες μιας περαιτέρω διάδοσης», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

-Ad-