Νέο ΣΟΚ! Καπνοί στη μηχανή ακινητοποίησαν τρένο στη Μαγούλα

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με τα τρένα προκαλώντας μεγάλη ανησυχία.

Χθες σημειώθηκε σύμφωνα με το OPEN ένα ακόμη περιστατικό. Αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα – Κιάτο ακινητοποιήθηκε στη Μαγούλα επειδή εντοπίστηκαν καπνοί στη μηχανή. Ο μηχανοδηγός ακινητοποίησε το τρένο για την ασφάλεια των επιβατών, και ειδοποίησε την εταιρεία. Εκείνοι, σύμφωνα με το OPEN, έστειλαν νέα μηχανή κι εκείνη ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης.

Σήμερα στο υπουργείο Μεταφορών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του κ. Σταϊκούρα παρουσία στελεχών της Hellenic Train, του ΟΣΕ και της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων. Συζήτησαν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ζητήθηκε από την εταιρεία και τον οργανισμό αυστηρή τήρηση της ασφάλειας.

Τα προηγούμενα περιστατικά στο σιδηρόδρομο

Τρία σοβαρά περιστατικά με τρένα έχουν σημειωθεί μέσα σε μόλις 2,5 μήνες προκαλώντας μέγιστη ανησυχία για την κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο ιδίως την στιγμή που παραμένει ανοιχτή την πληγή της τραγωδίας των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου καταγράφηκε και νέα παραβίαση κόκκινου σηματοδότη από την αμαξοστοιχία 2235 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια, σημαίνοντας συναγερμό σε υπουργείο Μεταφορών, ΟΣΕ και Hellenic Train.

Σύμφωνα με το MEGA είναι το τρίτο περιστατικό με τα δύο προηγούμενα να είχνα καταγραφεί στις 29/12 και στις 18/2. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο μηχανοδηγός παραβίασε το κόκκινο, στον κόμβο των Αχαρνών. Ο οδηγός επί τόπου ενημέρωσε, κράτησε σταθερή την αμαξοστοιχία για 1,5 λεπτό προκειμένου να ελέγξει ο ελεγκτής αν έρχεται άλλο τρένο, κάτι που έγινε.