Νέο βίντεο από το χτύπημα των Ουκρανών στο ρωσικό πλοίο

Νέο βίντεο δημοσιεύθηκε από το χτύπημα των Ουκρανών στο ρωσικό αποβατικό πλοίο το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της πόλης Μπερντιάνσκ, κοντά στη Μαριούπολη, στην Αζοφική θάλασσα.

Το βίντεο που το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε ότι τραβήχτηκε μέσα από το Μπερντιάνσκ, δείχνει καπνό να υψώνεται από τον προβλήματα και τη λάμψη μια έκρηξης. Όπως μετέδωσε το BBC, άλλα δύο πλοία υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Λεπτομέρειες για το τι προκάλεσε την έκρηξη και τη φωτιά στο πλοίο δεν έγιναν γνωστές. Το πλοίο μεταφοράς στρατευμάτων και υλικού ανήκε στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και ήταν το πρώτο ρωσικό πολεμικό πλοίο που έφτασε στο Μπερντιάνσκ στις 21 Μαρτίου.

Η τηλεόραση μάλιστα χαιρέτισε την άφιξη του Orsk στο Μπερντιάνσκ την περασμένη εβδομάδα ως «επικό γεγονός».

Τη Δευτέρα η Μόσχα ανέφερε ότι το Orsk είχε ελλιμενιστεί στο Μπερντιάνσκ, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πολιορκημένης Μαριούπολης. Ο ιστότοπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Zvezda («Αστέρι») επισήμαινε τη σημασία του λιμανιού αυτού για τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού.

«Ναι, καταστράφηκε» είπε η υφυπουργός άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, όταν ρωτήθηκε για το Orsk. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, το πλοίο ήταν σε θέση να μεταφέρει 45 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 400 ανθρώπους.

Είχαν δείξει πλάνα του πλοίου στο λιμάνι στη ρωσική τηλεόραση

Πλάνα από drone από από τον ρεπόρτερ της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Murad Gazdiev έδειχναν ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού να εκφορτώνεται από το πλοίο στο λιμάνι. Τα τεθωρακισμένα οχήματα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων, αναφερόταν στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Ενώ το Orsk λέγεται ότι καταστράφηκε, η φωτιά φέρεται να εξαπλώθηκε σε άλλα σκάφη καθώς και σε μια αποθήκη πυρομαχικών και έναν τερματικό σταθμό καυσίμων στο λιμάνι. Πλάνα από το σημείο φάνηκε να δείχνει δύο πλοία να πλέουν με ταχύτητα από το λιμάνι.

Δείτε το βίντεο