Σήμερα το πρωί σημειώθηκαν γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα νέοι πυροβολισμοί στην περιοχή Άντερλεχτ των Βρυξελλών, κοντά στον σταθμό του μετρό. Οι πυροβολισμοί φέρεται να συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε στο πόδι.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Βρυξελλών, οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι είναι άγνωστοι προς το παρόν, τράπηκαν σε φυγή και καταζητούνται. Μία από τις σφαίρες κατέληξε μέσα σε σπίτι και συγκεκριμένα σε παιδική κρεβατοκάμαρα, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας.
«Οι σημερινοί πυροβολισμοί είναι το τρίτο κατά σειρά τέτοιο επεισόδιο μέσα σε ένα 24ωρο και σίγουρα συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών», δήλωσε ο εισαγγελέας Βρυξελλών στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTBF.
Δύο επεισόδια με πυροβολισμούς σημειώθηκαν στο Άντερλεχτ και ένα στο Σεν Ζος. Χθες, Τετάρτη, γύρω στις 6 το πρωί, ξέσπασαν πυροβολισμοί και πάλι στον σταθμό του μετρό «Κλεμανσό» προκαλώντας χάος στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι δράστες των πυροβολισμών δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.
Πηγή: ΑΠΕ