Νέος γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ο Μανώλης Κουτουλάκης

Ο μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μανώλης Κουτουλάκης, ορίσθηκε νέος γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Κουτουλάκης ήταν μέχρι τώρα ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός, σε δήλωσή του, καλωσόρισε τον κ. Κουτουλάκη στη νέα του θέση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ως Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής «θα δικαιώσει απόλυτα τις προσδοκίες του πρωθυπουργού και θα αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο στις προσπάθειες μας για την υλοποίηση μιας πολιτικής που διασφαλίζει ανάπτυξη για τα νησιά μας και ευημερία για τους κατοίκους τους».

«Ο κ. Μανώλης Κουτουλάκης γνώστης σε βάθος των θεμάτων του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, αποτελεί σπάνιο κράμα τεχνοκράτη, που γνωρίζει να σχεδιάζει σωστά, να μετουσιώνει τους σχεδιασμούς σε έργο χειροπιαστό, με ορθή κρίση, και τεκμηριωμένη άποψη» ανέφερε ο κ. Πλακιώτάκης και προσέθεσε πως ως ειδικός σύμβουλος του, «έχει ήδη συνεισφέρει σημαντικά στη συνολική δράση του υπουργείου μας και ειδικότερα στη μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία, που άλλαξε το τοπίο για τα νησιά και τους νησιώτες μας, με τη θεσμοθέτηση ολοκληρωμένης στρατηγικής για το νησιωτικό χώρο».

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε την κυρία Χριστιάνα Καλογήρου η οποία αποχώρησε για να αναλάβει καθήκοντα γενικού γραμματέα στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «για την άψογη συνεργασία που είχαμε ως τώρα, αλλά και για το σημαντικό έργο της στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής» και να της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

«Ύψιστη τιμή η απόφαση του πρωθυπουργού»

Ο κ. Κουτουλάκης από την πλευρά του ανέφερε: «Αποτελεί για εμένα, ύψιστη τιμή η απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη -και τον ευχαριστώ για αυτό- να με εντάξει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον ευαίσθητο και εθνικά σημαντικό νησιωτικό χώρο.

Από τον Ιούλιο του 2019, στο υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής αναδείξαμε και επαναπροσδιορίσαμε το ρόλο του κράτους στην άσκηση αποτελεσματικής ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής.

Δημιουργήσαμε τις βάσεις μίας διαφορετικής περιφερειακή πολιτικής, με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε η νησιωτικότητα να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης και διαφύλαξης της εδαφικής συνοχής της χώρας μας. Παρουσιάσαμε, για πρώτη φορά, μια συνεκτική νομοθετική πρόταση, που φέρνει στο επίκεντρο το νησιωτική κάτοικο και το νησιώτη επιχειρηματία.

Χρέος και ευθύνη μας, είναι να εργαστούμε αποτελεσματικά για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα. Η αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας, αποτελεί πρόκληση, στην οποία, με τη βοήθεια των εργαζόμενων στη ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε».

-Ad-