Νέος γύρος αντιδράσεων για τον ανεμβολίαστο Τσιτσιπά

Συνέχεια στην κριτική που του ασκήθηκε για την αποκάλυψη από τον ίδιο ότι δεν έχει εμβολιαστεί, έδωσε σήμερα με νέα ανάρτησή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο διεθνής Έλληνας τενίστας πυροδότησε νέες αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και από τον ίδιο τον καθηγητή του London School of Economics, Ηλία Μόσιαλο.

«Κανείς δεν μου έχει πει κάτι, κανείς δεν έχει κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό μέχρι σήμερα. Εγώ κάποια στιγμή θα το κάνω είμαι σίγουρος, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει υποχρεωτικό για να αγωνιστώ και έτσι δεν το έχω κάνει».

Στον απόηχο αυτής της δήλωσης και της δημόσιας παραδοχής του ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram προσπάθησε να μετριάσει τον θόρυβο που προκλήθηκε.

«Με το να προσέχεις τον εαυτό σου, προσέχεις επίσης και αυτούς που είναι δίπλα σου» ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.  Η ανάρτηση αυτή όμως του Έλληνα τενίστα όχι μόνο δεν μετρίασε τις αντιδράσεις αλλά προκάλεσε νέο γύρο αρνητικών σχολίων στα social media.

Τα όσα είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ακριβώς πριν από ένα χρόνο έστελνε μήνυμα υπευθυνότητας μέσω της καμπάνιας «Μένουμε ασφαλείς» σχολίασε με ανάρτησή του και ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

«Η δήλωση που τόσο απογοήτευσε, γιατί έγινε από επώνυμο που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ας μας προβληματίσει γενικότερα. Οι ελάχιστες παρενέργειες των εμβολίων είναι ειδήσεις καθημερινά και όχι το πόσοι έχουν σωθεί λόγω της προστασίας των εμβολίων» υποστήριξε ο κ. Μόσιαλος.

Το ζήτημα του εμβολιασμού φαίνεται πάντως να αποτελεί σημείο διαμάχης μεταξύ των κορυφαίων αθλητών του τένις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο Νο1 στην κατάταξη έχει ταχθεί υπερ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους τους παίκτες χωρίς όμως να αποκαλύπτει αν ο ίδιος έχει κάνει το εμβόλιο.

Ο κορυφαίος τενίστας Ρότζερ Φέντερερ έχει ανακοινώσει ότι έχει κάνει το εμβόλιο της Pfizer, ενώ δημόσια υπέρ του εμβολίου έχει ταχθεί και ο Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη Ράφαελ Ναδάλ.