Νέος κοροναϊός: Με μάσκες η άφιξη Κινέζων στο «Ελ. Βενιζέλος» (video)

Η επιδημία που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα έχει στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά εννέα ανθρώπους, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 400 κρούσματα σε 13 επαρχίες, ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές υγειονομικές αρχές, δίνοντας στη δημοσιότητα νέο επίσημο απολογισμό.

Ο χθεσινός επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς και περίπου 300 κρούσματα.

Ο ιός, ο οποίος μεταδίδεται διά της αναπνευστικής οδού, «ενδέχεται πλέον να προσαρμόζεται, να μεταλλάσσεται και να μεταδίδεται ευκολότερα», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Εθνικής Επιτροπής Υγείας (σ.σ. η ονομασία του υπουργείου Υγείας) ο Λι Μπιν, υφυπουργός Υγείας.

Πρόκειται για νέο στέλεχος της οικογένειας των κοροναϊών, στην οποία ανήκει επίσης αυτό που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 800 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο όταν ξέσπασε επιδημία επίσης στην Κίνα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το πρωί της Τετάρτης, προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Πεκίνο, με τους Κινέζους επιβάτες να φορούν μάσκες. Όπως σημείωσαν σε τηλεοπτικά κανάλια έγινε ο απαραίτητος έλεγχος στη χώρα τους.