Νέος Ποινικός Κώδικας: «Όποιος βρίζει την Εκκλησία και τον Θεό μέχρι δύο χρόνια φυλάκιση»

Σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων έπειτα και από τις παρατηρήσεις κομμάτων αλλά και δικαστικών ενώσεων κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας στο νέο που συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Οι βασικές ρυθμίσεις αφορούν:

· Την επιμέτρηση των ποινών.

· Επανέρχεται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση συμβόλων της ορθοδοξίας αλλά και κάθε άλλης θρησκείας ανεκτής στην Ελλάδα.

· Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα που σχετίζονται με βιασμούς.

· Αυστηροποιούνται οι ποινές (χρηματικές και κάθειρξη) για αδικήματα που αφορούν την διακίνηση μεταναστών. Προβλέπονται πρόστιμα από 30.000- 60.000 ευρώ και από 60.000- 100.000 ευρώ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε ότι οι ποινές είναι για κάθε μεταφερόμενο μετανάστη.

Ο νέος ποινικός κώδικας πρόκειται να ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα από την Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι με τις νέες διατάξεις αυστηροποιείται το πλαίσιο για την αποφυλάκιση κρατουμένων, οι ποινές που σχετίζονται με την μεταφορά μολότωφ ενώ αυστηροποιείται και το καθεστώς για την παραβίαση του ωραρίου κοινής ησυχίας.

Εν τω μεταξύ εξηγήσεις για το θέμα με τη μεταφορά των μολότωφ έδωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας. Είπε ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν με αποτέλεσμα της Μέσα να τον ξεσκίσουν.

«Η κουβέντα για τις μολότωφ γίνονταν αν ήταν πλημμέλημα ή κακούργημα και όχι αν είναι αδίκημα. Αυτό άλλωστε υπάρχει και από το προηγούμενο Ποινικό Κώδικα» ανέφερε ο βουλευτής.

Ο ίδιος εμφανίστηκε πάντως κατηγορηματικά αντίθετος με την επαναφορά της διάταξης για την καθύβριση των θείων

Χαρακτήρισε τη διάταξη κατάπτιστη και ανεφάρμοστη και υποστήριξε ότι ο Θεός δεν έχει ανάγκη από την εισαγγελική προστασία.

“Αυτή τη διάταξη την έχουν τα φονταμενταλιστικά κράτη της Ασίας”, ανέφερε και εξέφρασε την άποψη ότι έτσι η χώρα εξευτελίζεται.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Κίεβο κατέρριψε 130 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία
15 Μαρτίου, 2025
Τέμπη – Χούπας: Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει εργαλεία για να δικάσει
15 Μαρτίου, 2025
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025
Έως τους 26 βαθμούς ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, στους 30 βαθμούς θα φτάσει στη βόρεια Κρήτη – Έρχεται και η αφρικανική σκόνη
15 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο οι φοιτητές στο Βελιγράδι – Επεισόδια και συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής
15 Μαρτίου, 2025
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι προτεραιότητες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου
15 Μαρτίου, 2025
«Θρίλερ» με την εξαφάνιση γνωστής εικαστικού – Το κύκλωμα με τα κρυπτονομίσματα και η εταιρεία «φάντασμα» στην Πολωνία
15 Μαρτίου, 2025
Πόρτο Ράφτη: Τρόμος στα χέρια διαρρηκτών για δύο ηλικιωμένους – «Μη μιλήσεις καθόλου, αλλιώς σε σφάξαμε»
15 Μαρτίου, 2025
Βρέθηκε ο 20χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Αθήνα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
15 Μαρτίου, 2025
Λάρισα: Επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα στο κέντρο της πόλης – Του επιτέθηκαν γιατί φορούσε μπλούζα ομάδας
15 Μαρτίου, 2025