AP PHOTO

Νέος πύραυλος των Χούθι αναχαιτίστηκε από το Ισραήλ

Ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού σήμερα ανέφερε ότι αναχαιτίστηκε ένας νέος πύραυλος από την Υεμένη, αποτρέποντας την είσοδό του στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

«Μετά τις σειρήνες που ήχησαν σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ, αναχαιτίστηκε πύραυλος που εξαπολύθηκε από την Υεμένη», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ο πύραυλος εξουδετερώθηκε προτού εισέλθει στην ισραηλινή επικράτεια», πρόσθεσε.

Οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλα τμήματα εδάφους στην Υεμένη, έχουν διεξαγάγει δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) κατά του Ισραήλ από τότε που άρχισε ο πόλεμος στη Γάζα.

Οι αντάρτες έχουν επίσης στοχοθετήσει πλοία που δηλώνουν ότι συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, μια θαλάσσια περιοχή που είναι πολύ σημαντική για το παγκόσμιο εμπόριο.