Νετανιάχου: Δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή που δεν μπορεί να φτάσει το Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μήνυμα που απηύθυνε προς τον ιρανικό λαό, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «περιοχή στη Μέση Ανατολή», στην οποία δεν μπορεί να φθάσει το Ισραήλ, σε μια χρονική στιγμή όπου ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά στον Λίβανο στόχους της Χεζμπολάχ, την οποία υποστηρίζει το Ιράν.

«Δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή στην οποία το Ισραήλ δεν μπορεί να φθάσει», είπε ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην αγγλική γλώσσα, όπου προειδοποιεί τον ιρανικό λαό ότι «το καθεστώς του βυθίζει την περιοχή μας βαθύτερα στο σκοτάδι και βαθύτερα στον πόλεμο».

«Θέλω να απευθυνθώ και στους πολίτες του Ιράν. Κάθε μέρα, βλέπετε ένα καθεστώς που σας υποτάσσει, βγάζει φλογερούς λόγους για την υπεράσπιση του Λιβάνου, την υπεράσπιση της Γάζας. Ωστόσο, κάθε μέρα, αυτό το καθεστώς βυθίζει την περιοχή μας όλο και πιο βαθιά στο σκοτάδι και βαθύτερα στον πόλεμο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιρανών γνωρίζει ότι το καθεστώς τους δεν ενδιαφέρεται καθόλου γι’ αυτούς. Αν όντως νοιαζόταν, αν νοιαζόταν για εσάς, θα σταματούσε να σπαταλά δισεκατομμύρια δολάρια σε μάταιους πολέμους σε όλη τη Μέση Ανατολή. Θα άρχιζε να βελτιώνει τη ζωή σας. Φανταστείτε αν όλα τα τεράστια ποσά που σπατάλησε το καθεστώς για πυρηνικά όπλα και ξένους πολέμους επενδύονταν στην εκπαίδευση των παιδιών σας, στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, στην οικοδόμηση των υποδομών του έθνους σας, νερού, λυμάτων, όλα τα άλλα πράγματα που χρειάζεστε», είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους ιρανούς πολίτες.

Ο Νετανιάχου κατέληξε: «Μην αφήσετε μια μικρή ομάδα φανατικών θεοκρατών να συντρίψει τις ελπίδες και τα όνειρά σας. Σας αξίζουν καλύτερα. Τα παιδιά σας αξίζουν καλύτερα. Όλος ο κόσμος αξίζει καλύτερα. Ξέρω ότι δεν υποστηρίζετε τους βιαστές και τους δολοφόνους της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, αλλά οι ηγέτες σας τούς υποστηρίζουν. Αξίζετε περισσότερα. Ο λαός του Ιράν πρέπει να γνωρίζει – το Ισραήλ στέκεται δίπλα σας. Είθε να γνωρίσουμε μαζί ένα μέλλον ευημερίας και ειρήνης».

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δραματικές στιγμές στη Μέση Ανατολή – Ο ισραηλινός στρατός κηρύσσει κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο
30 Σεπτεμβρίου, 2024
IDF: Καταστρέψαμε αποθήκη πυραύλων της Χεζμπολάx 1,5 χλμ από το αεροδρόμιο της Βηρυτού
30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΟΗΕ: Τριμερής άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο για το Κυπριακό
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Λάρισα: Αίσιο τέλος με τον άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Τυλίχθηκε στις φλόγες σπίτι στα Καλάβρυτα
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Φωτιά στην Κορινθία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Τραυματίστηκαν πυροσβέστες
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Σεισμός στην Κρήτη
30 Σεπτεμβρίου, 2024
FIFA: «Καμπάνα» 6 μηνών στον πρόεδρο της ομοσπονδίας του Καμερούν, Σαμουέλ Ετό
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Δασκάλα βίασε 16χρονο και τον έβαλε μεθυσμένο να την επιστρέψει σπίτι οδηγώντας
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Φωτιά στην Κορινθία: Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
30 Σεπτεμβρίου, 2024