Relatives and supporters of Israeli hostages taken by Palestinian militants on the October 7 Hamas attack and held in Gaza, hold images of their loved ones during a protest calling for their release in front of Prime Minister Benjamin Netanyahu residency in Jerusalem on October 7, 2024. (Photo by Menahem KAHANA / AFP)

Νετανιάχου: Μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε – Διάγγελμα σήμερα για την επέτειο της επίθεσης της Χαμάς

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε την Κυριακή ότι θα νικήσει τους «εχθρούς» της χώρας του, μία εβδομάδα αφότου ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και καθώς το Ισραήλ τιμά τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που εξαπέλυσε πριν από έναν χρόνο η Χαμάς, πυροδοτώντας τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο Τελ Αβίβ, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ανάψει κεριά και να προσευχηθεί στη μνήμη των αγαπημένων τους που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου 2023, στην άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Αφού αποδυνάμωσαν τη Χαμάς κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) εστίασαν πρόσφατα τις επιχειρήσεις τους στο βόρειο μέτωπο, όπου η λιβανέζικη Χεζμπολάχ είχε πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ ως ένδειξη υποστήριξης προς τη Χαμάς.

Το βράδυ της Κυριακής, κατόπιν προειδοποίησης των IDF σε κατοίκους των νοτίων προαστίων της Βηρυτού, το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ ανέφερε τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ και σφυροκοπείται τις τελευταίες ημέρες από το Ισραήλ.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της Χάιφας, στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να τραυματιστούν, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε», διεμήνυσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την επίσκεψή του σε στρατιώτες που σταθμεύουν στο βόρειο Ισραήλ, κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο. «Πριν από έναν χρόνο, δεχθήκαμε ένα τρομακτικό πλήγμα», δήλωσε αναφερόμενος στην επίθεση της Χαμάς. Επισημαίνοντας ότι πολλά άλλαξαν στους δώδεκα μήνες που ακολούθησαν, ο Νετανιάχου είπε στους στρατιώτες: «Όλος ο κόσμος είναι έκπληκτος από τα πλήγματα που καταφέρνετε στους εχθρούς μας».

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναμένεται να εκφωνήσει σήμερα διάγγελμα προς το έθνος για την επέτειο της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς και αποτέλεσε το έναυσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ, Χέρτσι Χαλέβι, τόνισε ότι η χώρα του διεξάγει έναν «πόλεμο μακράς διαρκείας» εναντίον της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς «έχει ηττηθεί».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ απείλησε το Ιράν με επιδρομές ανάλογες εκείνων που σημειώνονται σε Γάζα και Λίβανο, εν είδει αντιποίνων για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη η Τεχεράνη, προκαλώντας διεθνή ανησυχία για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Xinhua

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Διασωληνωμένος αλλά σε σοβαρή κατάσταση ο 14χρονος που έπεσε από πολυκατοικία- Η πτώση δεν οφείλεται στο παρκούρ
7 Οκτωβρίου, 2024
Σε κατάσταση συναγερμού το Ισραήλ: Απετράπη μπαράζ επιθέσεων από τη Χαμάς – Ρουκέτες της Χεζμπολάχ χτύπησαν τη Χάιφα
7 Οκτωβρίου, 2024
Κ. Μητσοτάκης: Δεν ξεχνάμε την 7η Οκτωβρίου – Νέα έκκληση για απελευθέρωση όλων των ομήρων
7 Οκτωβρίου, 2024
Ουκρανία: Σε συναγερμό το Κίεβο για αντίποινα μετά το πλήγμα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κριμαία
7 Οκτωβρίου, 2024
Λάρισα: Νεκρή εντοπίστηκε 25χρονη σε εκκοκκιστήριο – Εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα
7 Οκτωβρίου, 2024
Κώστας Σκανδαλίδης: Ο νέος αρχηγός πρέπει να ξεκινήσει κάτι τελείως καινούργιο
7 Οκτωβρίου, 2024
Φοροδιαφυγή: Πρόστιμο άνω των 35.000 ευρώ σε οικογενειακό κατάστημα εστίασης για μη έκδοση αποδείξεων
7 Οκτωβρίου, 2024
Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Θήβα – Εγινε αισθητός και στην Αθήνα
7 Οκτωβρίου, 2024
Σεισμός ανοιχτά της Κρήτης: 4,4 Ρίχτερ κοντά στη Σητεία
7 Οκτωβρίου, 2024
Χαμάς: Παραμένει στον Λίβανο η σορός του Νασράλα – Θα πάρει χρόνο ο διορισμός διαδόχου
7 Οκτωβρίου, 2024