Νετανιάχου σε Ιράν και Χεζμπολάχ: Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κνεσέτ έστειλε αυστηρό μήνυμα σε Ιράν και Χεζμπολάχ.

Δύο φορές έχει διακοπεί η πρώτη χειμερινή διάσκεψη της Κνεσέτ, καθώς στο Ισραήλ ηχούν διαρκώς οι σειρήνες λόγω των επιθέσεων, ιδίως αυτών στην πλευρά των συνόρων με το Λίβανο όπου δραστηριοποιείται έντονα η Χεζμπολάχ. Σε αυτή αλλά και στο Ιράν έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα στην ομιλία του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, πριν τις συνεχείς διακοπές της διάσκεψης λόγω των σειρήνων που ηχούν.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την καταστροφή που μας βρήκε πριν από δέκα ημέρες. Θα ερευνήσουμε τα πάντα μέχρι τέλους», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και πρόσθεσε: «Τώρα είμαστε ενωμένοι για έναν στόχο – τη νίκη. Θα νικήσουμε γιατί πρόκειται για την ίδια την ύπαρξή μας σε αυτόν τον χώρο, ο οποίος έχει πολλές σκοτεινές δυνάμεις».

«Η Χαμάς είναι μέρος του άξονα του κακού, που συνθέτουν το Ιράν και η Χεζμπολάχ. Θέλουν να επιστρέψουν τη Μέση Ανατολή στην άβυσσο. Τώρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο καταλαβαίνουν ποιον έχει απέναντί του το Ισραήλ. Καταλαβαίνουν ότι η Χαμάς είναι μια νέα εκδοχή του ναζισμού. Και όπως ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί και το ISIS, έτσι πρέπει να ενωθούμε και εμείς για να νικήσουμε τη Χαμάς», είπε στη συνέχεια ο Νετανιάχου.

«Μη μας δοκιμάζετε στο βορρά, μην επαναλάβετε το λάθος που κάνατε. Το τίμημα που θα πληρώσετε θα είναι πολύ βαρύτερο. Να είστε προσεκτικοί!», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στέλνοντας σαφές μήνυμα στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Αναφορικά με τους ομήρου που κρατά η Χαμάς στη Γάζα, ο Νετανιάχου είπε πως είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους οικογενειών των απαχθέντων. «Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι σε όλες τις οικογένειες. Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια για την επιστροφή των αδελφών μας», τόνισε.

Ο Νετανιάχου στάθηκε ακόμα στην υποστήριξη των ΗΠΑ και του προέδρου Μπάιντενπρος το Ισραήλ, αναφέροντας πως η χώρα του την εκτιμά ιδιαίτερα.

«Ακόμη και μετά από 75 χρόνια, ο πόλεμος της ανεξαρτησίας δεν έχει ακόμη τελειώσει. Στόχος μας είναι μια συντριπτική νίκη επί της Χαμάς, η κατάρρευση της κυριαρχίας της», συμπλήρωσε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες στον Παναμά: Κοριτσάκι νεκρό – Είκοσι διασωθέντες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Απειλή για βόμβα σε πτήση της American Airlines με προορισμό το Νέο Δελχί
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Η ώρα της αλήθειας στην κάλπη
23 Φεβρουαρίου, 2025