REUTERS

Νετανιάχου: Θα κάνουμε τον εχθρό να πληρώσει τεράστιο τίμημα

«Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεοπτικό διάγγελμα μετά την ομοβροντία ρουκετών από τη Χαμάς σε πολλά σημεία της χώρας.

Νέο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας για τον πόλεμο της Χαμάς.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε: «Από σήμερα το πρωί, το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου». Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο πρώτος στόχος του στρατού είναι να καθαρίσει όλες τις νότιες κοινότητες από «τρομοκράτες που είχαν διεισδύσει σε αυτές» και να «αποκαταστήσει την ασφάλεια και την ειρήνη σε όλες τις κοινότητες που υπέστησαν την επίθεση».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι ο δεύτερος στόχος του στρατού είναι «να κάνει τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα» και ο τρίτος να εξασφαλίσει άλλες δυνητικά βίαιες αρένες «έτσι κανείς άλλος δεν θα σκεφτεί να συμμετάσχει σε αυτόν τον πόλεμο».

«Σε περίοδο πολέμου, όλοι πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας – τη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο», είπε.