Newsique-ντοκουμέντο: Τι δουλειά έχει ο μαυροντυμένος μέσα στη Βουλή, την ώρα των επεισοδίων; (pic)

Την ώρα που το κλίμα μέσα και έξω από τη Βουλή είναι εκρηκτικό, με αφορμή το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η φωτογραφία που εξασφάλισε το newsique.gr μέσα από τον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Ενώ στην πλατεία Συντάγματος σημειώνονταν σοβαρά επεισόδια με συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών που διαμαρτύρονται κατά του νομοσχεδίου το οποίο –όπως τονίζουν- οδηγεί ακόμη και στη de facto απαγόρευση των διαδηλώσεων και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για τραμπούκους που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με δολοφονικές διαθέσεις, το στιγμιότυπο που φέρνει στη δημοσιότητα το newsique.gr δίνει άλλη διάσταση στα γεγονότα.

Απεικονίζει άνδρα νεαρής ηλικίας, μαυροντυμένο, με το γνωστό σακίδιο και ένα στυλ που παραπέμπει ξεκάθαρα σε διαδηλωτή, ο οποίος όμως βρίσκεται εντός του προαύλιου χώρου της Βουλής και, άρα, εντός του αστυνομικού κλοιού και των μέτρων ασφαλείας του Κοινοβουλίου.

Το ερώτημα είναι πολύ σοβαρό: Τι δουλειά έχει ένας άνδρας με περιβολή διαδηλωτή πίσω από τις γραμμές της Αστυνομίας;

Και, προφανώς, η φωτογραφία-ντοκουμέντο υπογραμμίζει τον προβληματισμό των επικριτών του νομοσχεδίου για την επίδραση που θα έχουν ρυθμίσεις όπως η ευθύνη των οργανωτών μιας διαδήλωσης για τις πράξεις όλων όσοι θα συμμετέχουν σε αυτή. Προβληματισμό, σχετικά με την πρακτική αδυναμία να ελέγξει κανείς όλους όσοι συμμετέχουν σε μια τέτοια κινητοποίηση (όσα μέτρα και να λάβει), αλλά και για το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας. Όπως τονίζουν οι αντιδρώντες, οι ρυθμίσεις Χρυσοχοΐδη «ουσιαστικά οδηγούν σε de facto απαγόρευση των διαδηλώσεων».

Η παρουσία του μαυροντυμένου άνδρα απόψε, εντός του αστυνομικού κλοιού, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το newsique.gr, ρίχνει ασφαλώς κι άλλο «λάδι στη φωτιά» της συγκεκριμένης αντιπαράθεσης.