ΓΓ Ειδικών Φρουρών για Κουκάκι: «Με προφορική εντολή εισαγγελέα μπήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι»

Για την επιχείρηση εκκένωσης του υπό κατάληψη κτηρίου στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι και στη σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του μίλησε ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε όλες τις επιχειρήσεις για τις καταλήψεις, επιχειρούν άνδρες της ΕΚΑΜ, οι οποίοι είναι οι καλύτεροι εκπαιδευμένοι στην Ελλάδα και στον κόσμο. Όταν επιχειρούν, όπως στο Κουκάκι, πάνε με σκοπό και μόνο να κάνουν συλλήψεις», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών και συνέχισε:

«Υπήρχε ένας επικεφαλής εισαγγελέας και για τις τρεις επιχειρήσεις στην περιοχή, ο οποίος του ζητήθηκε και έδωσε προφορική εντολή να μπουν στο διπλανό σπίτι από το υπό κατάληψη κτίριο, του σκηνοθέτη. Εκείνος αρνήθηκε, οπότε σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να συλληφθεί. Η ανακοίνωση του αρχηγείου λέει ότι υπήρχε συμπλοκή και προσπάθησε ο συγκεκριμένος να αποσπάσει όπλο αστυνομικού. Αυτό είναι υπό διερεύνηση. Οι αποδείξεις και οι μαρτυρίες, οι οποίες είναι υπό διερεύνηση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διεξάγει έρευνα, λένε ότι τα δύο άτομα που πήδηξαν από τη διπλανή οικοδομή είναι οι δύο γιοί του».

«Οι αστυνομικοί ξέρετε τι λέμε; Ότι το τελευταίο διάστημα τραβάμε από τα μαλλιά πολλές αστυνομικές πράξεις για να φανερώσουμε ότι ο Χρυσοχοΐδης και καλά μας έλυσε τα χέρια, “δείρτε τον κόσμο, είστε το κράτος”. Σας το λέω εγώ και πιστέψτε το, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι αστυνομικοί, μπορεί να υπάρχουν κάποιες πολύ μικρές εξαιρέσεις, κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας στα πλαίσια του νόμου. Θέλουμε να βοηθάμε τον κόσμο. Δεν θέλουμε να βγαίνει αυτή η εικόνα, γιατί κάποιοι που πριν ήταν στην κυβέρνηση, ή και αυτοί που είναι τώρα, μπορεί να κάνουν τώρα αντιπολίτευση στην πλάτη μας. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν θέλουμε να μας χρησιμοποιούν. Δεν είμαστε εμείς μπαλάκι του πινγκ πονγκ. Τώρα στην πλάτη μας παίζονται παιχνίδια είτε από πολιτικούς, είτε και από αξιωματικούς», κατέληξε.