Νίκη για την ΑΕΚ: 4-1 τη Ζόρια στην Ουκρανία

Με δύο γκολ του Λιβάια και από ένα των Τάνκοβιτς και Μάνταλου, η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στον όμιλο του Europa League.

Το ξεκίνημα του ματς ήταν ιδανικό για την Ένωση, αφού στο 7′ ο Λιβάια με ωραία ενέργεια έδωσε στον Τάνκοβιτς, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1. Οι κιτρινόμαυροι είχαν με τον ίδιο παίκτη μεγάλη ευκαιρία λίγα λεπτά μετά για το δεύτερο γκολ, το οποίο φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν, αφού οι γηπεδούχοι άφηναν κενά πίσω, ενώ υπάρχει και η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Η επιβεβαίωση ήρθε στο 34′, όταν οι Σβάρνας-Λιβάια-Τάνκοβιτς συνεργάστηκαν πολύ ωραία για να σκοράρει τελικά ο Μάνταλος (0-2), βάζοντας βάσεις νίκης για την ΑΕΚ, η οποία είχε ευκαιρία για τρίτο γκολ στο 38′ με την κεφαλιά του αρχηγού της και κινδύνεψε μόνο μία φορά στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 44′ με το άστοχο, τελικά, πλασέ του Καμπάιεβ.

Το ματς, με λίγα λόγια, κυλούσε ακριβώς όπως ήθελε η Ένωση, η οποία εξασφάλισε οριστικά τη νίκη στο 54′, όταν ο Μάνταλος έδωσε στον Λιβάια και αυτός με ωραία κίνηση και συρτό σουτ εντός περιοχής έγραψε το 0-3. Κάπου εκεί το ματς έλαβε πρόωρο τέλος, υπό την έννοια πως δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα.

Μπορούσε, όμως, να αλλάξει στο σκορ και έτσι έγινε, με τη Ζόρια να μειώνει σε 1-3 στο 81′ με το ωραίο σουτ του Κοτσέρχιν και την Ένωση να απαντάει με το 1-4 στο επόμενο λεπτό από τον Λιβάια, μετά από ωραία συνεργασία.

Έτσι, η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε στην Ουκρανία και πήγε στους 3 βαθμούς στον όμιλο του Europa League, πίσω από Λέστερ (9) και Μπράγκα (6) -οι Άγγλοι νίκησαν με 3-0 τους Πορτογάλους απόψε- και μπροστά από τη Ζόρια (0).

Ζόρια: Σεβτσένκο, Κομτσενόσκι (59′ Φαβόροφ), Βέρνιντουμπ, Αμπού Ανά, Τσιγκάνικς, Κοτσέρχιν, Ιβανσιένια, Γιούρτσενκο, Καμπάιεβ (59′ Χλάντκι), Λούνοβ (46′ Ναζαρίνια), Χρομόβ (46′ Σαγιαντμάνες).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ (69′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς (85′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (85′ Μπότος), Τάνκοβιτς (75′ Ανσαριφάρντ), Λιβάια.

-Ad-