Νίκη για τον Παναθηναϊκό μέσα στη Λαμία

Η πρώτη φετινή νίκη είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέρασε από την έδρα της Λαμίας με δύο γκολ του Καρλίτος.

Οι πράσινοι μπήκαν στο ματς αποφασισμένοι να δείξουν ότι είναι έτοιμοι για την πρώτη τους νίκη και στο 8′ ο Καρλίτος με ωραία κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, έκανε το 0-1. Παρ’ όλα αυτά, στο 19′ θα μπορούσαν να δεχθούν την ισοφάριση αφού το χέρι του Κουρμπέλη σήμανε πέναλτι για τη Λαμία, με τον Διούδη όμως να αποκρούει και να κρατάει το προβάδισμα για το τριφύλλι.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι μπορούσε να βάλει δεύτερο γκολ στο πρώτο 45λεπτο αλλά οι Μακέντα και Καρλίτος δεν τα κατάφεραν, για να το κάνει τελικά ο Ισπανός στο 60′ από κοντά, μετά την απόκρουση του Θεοδωρόπουλου σε σουτ του Χατζηγιοβάνη (0-2). Τα πράγματα, πλέον, είχαν απλοποιηθεί για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση και να μην επιτρέψει στη Λαμία να πιστέψει ότι μπορεί να ξαναμπεί στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος.

Και η αλήθεια είναι ότι οι πράσινοι το έκαναν αυτό, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο γκολ, ξανά με τον Καρλίτος, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά την κεφαλιά στο 75′. Μικρό το κακό για τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο ο Μπόλονι δήλωσε πριν δύο μέρες ότι αισθάνεται πως υπάρχει βελτίωση μέσω της δουλειάς που γίνεται καθημερινά στην προπόνηση και αυτή η νίκη θα βοηθήσει σίγουρα ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας, ενώ θετικό ασφαλώς είναι και το γεγονός ότι επανεμφανίστηκε ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά.

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Ασίγκμπα (46′ Βιγιάλμπα), Αντέτζο, Βύντρα, Μπαχάνακ, Μπεχαράνο, Καραμάνος (29′ Αραμπούλι), Ρόμανιτς (74′ Μπιανκόνι), Μπουλούλης (86′ Σαραμαντάς), Ντέλετιτς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Σαβιέρ (88′ Βιγιαφάνιες), Χατζηγιοβάνης (77′ Μολό), Καρλίτος (88′ Καμπετσής), Μακέντα (82′ Αλεξανδρόπουλος).