Νίκη για τον ΠΑΟΚ μέσα στη Λαμία

Με γκολ των Τζόλη και Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ νίκησε την Λαμία εκτός έδρας και είναι -1 από τον Ολυμπιακό.

Όπως και στην Ολλανδία κόντρα στην Αϊντχόφεν πριν λίγα 24ωρα, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλά στο ματς και στο 12′ άνοιξαν το σκορ με τον Τζόλη, ο οποίος πήρε την πάσα του Ουαγκέ μετά την κάθετη του Ελ Καντουρί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν καλή στιγμή στο 25′ με την κεφαλιά του Τσούκαλου που απέκρουσε ο Πασχαλάκης, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με αναγκαστική αλλαγή για τη Λαμία: Εξω ο Ασίγκαμπα, μέσα ο Τζανετόπουλος.

Με την έναρξη του δεύτερου, ο ΠΑΟΚ άρχισε ξανά να πιέζει ψηλά και στο 54′ είχε μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ αλλά ο Τζόλης ήταν άστοχος αυτή τη φορά, αν και ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής. Δεν έγινε εκεί το 0-2, έγινε ένα δεκάλεπτο αργότερα τελικά, με τον Βιεϊρίνια να σκοράρει με εκτέλεση φάουλ, «κλειδώνοντας» έτσι το τρίποντο για τους ασπρόμαυρους.

Ειδικά από τη στιγμή που η μεγάλη ευκαιρία της ουραγού Λαμίας με τον Βασιλόγιαννη στο 75′ δεν έγινε γκολ, το τρίποντο δεν γνόταν να χαθεί για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ανέβηκε στη 2η θέση, προσπερνώντας τον Άρη, στο -1 από τον Ολυμπιακό.

Λαμία: Επασί, Σκόνδρας (62′ Βασιλακάκης), Ασίγκμπα (45′ Τζανετόπουλος), Αντέτζο, Μπαχανάκ (46′ Σαραμαντάς), Ντέλετιτς, Μπουλούλης, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (53′ Βασιλόγιαννης), Τσούκαλος (62′ Αραμπούλι), Καραμάνος.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ουαγκέ, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Καντουρί (71′ Σβαμπ), Ντόουγκλας, Νινούα (81′ Τσιγγάρας), Μουργκ (60′ Α. Ζίβκοβιτς), Τζόλης (60′ Βιεϊρίνια), Σφιντέρσκι (81′ Τσόλακ).