Νίκη για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη

Με γκολ των Σβαμπ και Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και τον άφησε στο -5, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Οι κίτρινοι ήταν αυτοί που έδειχναν πιο δραστήριοι στα πρώτα λεπτά, αλλά οι ασπρόμαυροι ισορρόπησαν την κατάσταση και ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, χάνοντας καλή ευκαιρία στο 21′ με τον Ουάρντα που βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα αλλά προσπάθησε να τον αποφύγει και έπεσε.

Οι γηπεδούχοι είχαν 73% κατοχή μπάλας μετά το 20λεπτο αλλά δεν είχαν κάποια άλλη καθαρή ευκαιρία για γκολ, με συνέπεια το πρώτο μέρος να φύγει χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, αφού και οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καλοί στο επιθετικό κομμάτι. Το δεύτερο, πάντως, άρχισε με τον Σφιντέρσκι να μην μπορεί να σουτάρει από κοντά, στο 46′, για να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Ο επιθετικός των γηπεδούχων, τελικά, αντικαταστάθηκε στο 61′ από τον Κρμέντσικ και αυτός ήταν που έκανε τη διαφορά, αφού λίγα λεπτά μετά, στο 66′, πήρε πέναλτι για το πάτημα του Σάσα. Έτσι, τρία λεπτά μετά, αφού υπήρξε εξέταση στο VAR, o Σβαμπ εκτέλεσε και έκανε το 1-0.

Ο Άρης πλησίασε στην ισοφάριση στο 80′ με το σουτ του Μάνου εντός περιοχής που απέκρουσε ο Πασχαλάκης, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 81′ με το τετ α τετ του Κρμέντσικ που νικήθηκε από τον Κουέστα και τελικά το 2-0 έγινε στο 91′ από το πλασέ του Ζίβκοβιτς, με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να παίρνει τους τρεις βαθμούς και να παραμένει στη 2η θέση, αφήνοντας πλέον τον συμπολίτη στο -5, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (61′ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Ντάγκλας, Σβαμπ (78′ Μουργκ), Μπάμπα (86′ Μιχάι), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (61′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (61′ Κρμέντσικ).

Άρης: Κουέστα, Ροζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (73′ Μπρούνο), Σάσα, Ματίγια, Σούντγκρεν (73′ Μπερτόλιο), Γκάνεα, Γκαρσία (56′ Μαντσίνι), Γκάμα, Σίλβα (56′ Μάνος).