Νίκησε και τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός

Στο +17, εν αναμονή του ΑΕΚ – Άρης, είναι πλέον ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχθηκε τον ΟΦΗ και τον νίκησε κι αυτόν.

Ότι θα κατακτήσει (και) το φετινό πρωτάθλημα, έχει φανεί εδώ και καιρό. Το θέμα, πλέον, είναι με τι διαφορά θα μπει στα πλέι οφ, αφού αυτή συνεχώς μεγαλώνει. Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον ΟΦΗ με στόχο να συνεχίσει την επέλασή του και παράλληλα να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας της Θύρας 7 και το έκανε.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και από το 20′ είχε και το προβάδισμα, αφού μετά από μια φάση διαρκείας η μπάλα κατέληξε στον Εμβιλά, ο οποίος με συρτό σουτ έκανε το 1-0. Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να βάλουν δεύτερο γκολ στο 24′ με τον Βαλμπουενά αλλά η ευκαιρία χάθηκε, για να γίνει τελικά το 2-0 στο 37′ με το πλασέ του Μασούρα μετά την ασίστ του Γάλλου.

Λίγα λεπτά μετά ο Ολυμπιακός έκανε υποχρεωτική αλλαγή αφού ο Μπρούμα ένιωσε ενοχλήσεις και άφησε τη θέση του στον Φορτούνη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 64′ έκανε το ντεμπούτο του ο Παπασταθόπουλος, ο οποίος μπήκε αντί του Μπα.

Τέσσερα λεπτά μετά, στο 68′, ο Ελ Αραμπί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει κι αυτός σκόρερ στο 78′, εκτελώντας το πέναλτι που δόθηκε μετά το μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Βάτερμαν είπε «όχι».

Γεγονός που δεν στενοχώρησε ιδιαίτερα τους Πειραιώτες, πάντως, αφού πήραν ακόμη ένα τρίποντο και συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα (64′ Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (64′ Σίλβα), Μπρούμα (40′ Φορτούνης), Μασούρας (70′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (70′ Χασάν).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής (62′ Μίγγος), Λυμπεράκης, Κοροβέσης (62′ Γιαννούλης), Στάικος, Βαφέας (78′ Ντε Γκουζμάν), Γρίβας, Στάρτζεον (78′ Καστάνιος), Γκαργκαλατζίδης (62′ Σαρδινέρο).