Νίκησε τον Απόλλωνα με 4-3 η ΑΕΚ

Με δύο γκολ του Ανσαριφάρντ και από ένα των Γκαρσία και Ολιβέιρα, η ΑΕΚ νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οπως συνέβαινε και στα παιχνίδια της Ένωσης στο Europa League, έτσι και τώρα, το ματς άρχισε με γκολ. Απλά, η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά σκόραραν και οι κιτρινόμαυροι. Για την ακρίβεια σκόραραν πρώτοι, στο 6′ με την προβολή του Ανσαριφάρντ μετά το γύρισμα του Μιτάι από αριστερά, αλλά αμέσως μετά, στο 8′, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με την κεφαλιά του Φερνάντες που εκμεταλλεύτηκε τον… ύπνο της άμυνας.

Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε και στο 19′ ξαναπήρε το προβάδισμα, έστω και με δόση τύχης, αφού ο Λιβάια Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (1-2)! Και αφού είχε ξαναπάρει τα πάνω της, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα πέτυχε και τρίτο γκολ, με τρομερό μακρινό σουτ του Ανσαριφάρντ στο 25′, κάνοντας το 1-3.

Αυτό που πίστευαν όλοι εκείνη τη στιγμή -και δεν μπορούσε να τους κατηγορήσει κανείς- ήταν ότι το ματς ουσιαστικά έλαβε πρόωρο τέλος, αφού ο δικέφαλος αετός ήλεγχε την κατάσταση, αλλά στο 66′ ο Τσαμπούρης με κεφαλιά μείωσε σε 2-3 και έβαλε ξανά στη διεκδίκηση αποτελέσματος τον Απόλλωνα.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να καθαρίσει οριστικά την υπόθεση-νίκη στο 69′ αλλά ο Βέρχουλστ έκανε διπλή απόκρουση σε διαδοχικές προσπάθειες των Τάνκοβιτς και Σάκχοφ, διατηρώντας το ενδιαφέρον στο ματς. Οχι για πολύ, όμως, αφού στο 88′ ο Ολιβέιρα πήρε την πάσα του Τάνκοβιτς στην αντεπίθεση και πλάσαρε για το 2-4, το οποίο όμως δεν ήταν το τελικό αποτέλεσμα… Στο 94′ ο Μπαξεβανίδης με κεφαλιά μείωσε σε 3-4 και στο 95′ ο διαιτητής σόκαρε την Ένωση δείχνοντας το σημείο του πέναλτι για χέρι του Παουλίνιο, αλλά ο Μουνιέ ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης, όπως φάνηκε στο VAR, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η απόφαση για πέναλτι και να λήξει το ματς με νίκη των κιτρινόμαυρων.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Χουχούμης (46′ Τσιλούλης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Ιωαννίδης (90′ Καραγκούνης), Σλίβκα, Φερνάντεζ (80′ Μουνιές), Τσαμπούρης (71′ Μπρούτσιτς), Κιτόκο (71′ Ντάουντα).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χιντ, Σβάρνας, Μιτάι (81′ Ινσούα), Σάκχοφ, Σιμόες (68′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (46′ Τάνκοβιτς), Μάνταλος (68′ Κρίστιτσιτς), Λιβάια, Ανσαριφάρντ (68′ Ολιβέιρα).

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση με πανό για τα Τέμπη μπροστά από τη Βουλή
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τασούλας: Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κατεπείγουσα έρευνα για αναρτήσεις σε βάρος του ανακριτή της υπόθεσης των Τεμπών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σωλήνας καλοριφέρ εξερράγη σε σχολείο της Εύβοιας κατά τη διάρκεια του μαθήματος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μητσοτάκης για εκλογή Τασούλα: Θα είναι εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας και της συνταγματικής σταθερότητας
12 Φεβρουαρίου, 2025