Νίκος Ανδρουλάκης: Έτοιμος να αξιολογηθώ από τη βάση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. 

«Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των ευρωεκλογών και έθεσαν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο πρόεδρός του, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ για το αποτέλεσμα της κάλπης και την επόμενη μέρα, τότε που κορυφαία στελέχη έθεσαν θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

«Προσπάθησα τα χρόνια που ηγούμαι της παράταξης, νοοτροπίες που μας έπληξαν να τις παραμερίσω, τείνοντας χέρι προς όλες τις κατευθύνσεις. Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας των ευρωεκλογών. Απαξιωτική η στάση τους για την ουσία της πολιτικής. Όχι την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ εσύ να παίρνεις τον προβολέα από την ουσία και να τον στρέφεις στο κόμμα σου» είπε χαρακτηριστικά.

Για το αν θα ανταποκριθεί στην πρόκληση για προσφυγή στη βάση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, σημείωσε: «Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση της προοδευτικής παράταξης (…) ».

Σχετικά με το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν στηθούν εσωκομματικές κάλπες, επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι καθαρό αυτό που είπα».

«Έχουμε τρία μοντέλα ηγεσίας, του κ. Μητσοτάκη, του κ. Κασσελάκη και το δικό μου. Δεν έχω τις οικονομικές δυνατότητες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το δικό μου μοντέλο είναι βαθιά πολιτικό, μακριά από παθογένειες» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για το τι συνέπειες θα έχει η αμφισβήτηση και η εσωστρέφεια για το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν γίνουν εσωκομματικές εκλογές έως το 2025, όπως προβλέπεται, είπε: «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς (…) Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας (…) Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή».

Για το αν έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, μετά τη συμπόρευσή τους, και για το αν περίμενε την παρέμβασή του στο θέμα ηγεσίας του κόμματος, υπογράμμισε: «Θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες, όπως είπε. Ανεβαίνει σταθερά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες».