Νίκος Ανδρουλάκης: O θάνατος που τον συγκλόνισε

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου με τα αποτελέσματα της κάλπης να δείχνουν ως μεγάλο νικητή τον Νίκο Ανδρουλάκη που πλέον αναλαμβάνει τα ηνία της προεδρίας του κόμματος.

Η ζωή του Νίκου Ανδρουλάκη συνδέθηκε από νωρίς με την πολιτική αφού ο πατέρας του ήταν θερμός υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη.

Ο ίδιος σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο πρόγραμμα «Νέα υλικά και περιβάλλον», ενώ είναι διδάκτωρ στη φιλοσοφία ενώ τον Μάιο του 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

Την ίδια χρονιά ωστόσο, συνέβη και ένα δυσάρεστο γεγονός που σημάδεψε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η Αθηνά Ανδρουλάκη, η αγαπημένη θεία του πολιτικού, έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2019 και η απώλειά της στοίχισε στον ίδιο, καθώς την είχε ως δεύτερη μητέρα του καθώς είχαν αναπτύξει ένα ιδιαίτερο δέσιμο. Η Ανδρουλάκη υπήρξε γιατρός, και συγκεκριμένα ήταν διευθύντρια στο παθοανατομικό νοσοκομείο «Ελπίς». Εκτός από γιατρός, υπήρξε και βραβευμένη ποιήτρια για τη συλλογή της.