Νίκος Χαρδαλιάς: Ουδέποτε ελήφθη απόφαση περί αύξησης του τέλους ταφής

Τη στάση της Περιφέρειας Αττικής για την εξεύρεση οριστικής λύσης αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, επανέλαβε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς προσερχόμενος στη σύσκεψη που πραγματοποιείται υπό τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο. Σημείωσε, επίσης, ότι η Περιφέρεια – και ο ΕΔΣΝΑ – ουδέποτε έλαβαν οποιαδήποτε απόφαση για αύξηση του τέλους ταφής.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής προσέρχεται στη σημερινή σύσκεψη με θέσεις σε τέσσερα σημεία, πολύ συγκεκριμένα. Έχει δημιουργηθεί ένα θέμα το οποίο δεν μας αφορά. Και αυτό γιατί, ποτέ η Περιφέρεια Αττικής – και ειδικά ο ΕΔΣΝΑ – δεν πήρε απόφαση για αύξηση στο τέλος ταφής. Είναι κάτι που προβλέπεται από τον σχετικό νόμο, τόσο το ύψος του τέλους ταφής, όσο και η σχετική διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΣΔΝΑ έπρεπε να πάρει την απόφαση αυτή, διότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί συγκεκριμένων υπουργείων απαιτούσαν – μετ’ επιτάσεως – να εφαρμοστεί ο νόμος και να εγγραφεί το τέλος στον προϋπολογισμό».

Ο περιφερειάρχης Αττικής κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει λέγοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής δεν θα κάνει ούτε τον εισπράκτορα, ούτε τον πολιτικό “αυτοφωράκια” οποιασδήποτε κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει συγκεκριμένες θέσεις πάνω στο θέμα αυτό και στο ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει και να το επιλύσει με την κατάλληλη νομοθέτηση».

Αναφερόμενος στον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, είπε: «Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω για κανέναν λόγο τον κύριο Χάρη Δούκα στις ραδιοτηλεοπτικές – μικροκομματικού χαρακτήρα – “περιπλανήσεις” του σε σχέση και με αυτό το κρίσιμο θέμα. Γνωρίζει και ο ίδιος ποια είναι ακριβώς η αλήθεια και έχει επιλέξει να λέει αλγεινά ψέματα. Η δική μου δουλειά είναι εντελώς διαφορετική. 4,5 εκατομμύρια πολίτες σε 66 γειτονιές της Αττικής μας απαιτούν από εμάς, αντί να βρισκόμαστε στα τηλεοπτικά παράθυρα, να δουλεύουμε μέσα στις γειτονιές. Αυτή είναι η ευθύνη η δική μου. Γι’ αυτό με εμπιστεύτηκε ο κόσμος. Και σε αυτή τη λογική συνεχίζω. Χτες από τον Πειραιά, ανήμερα των Φώτων, έδωσα μία ευχή. Φως παντού. Το επαναλαμβάνω και σήμερα. Φως παντού. Τέλος το κρυφτό».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θεοδωρικάκος: «Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού»
16 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Πού θα ρίξει χιόνια τις επόμενες ημέρες
16 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς για τον ανασχηματισμό: «Όποιος και να ήταν υπουργός θα έφερνε τα παιδιά μου πίσω;»
16 Μαρτίου, 2025
Συλλυπητήρια του Κωνσταντίνου Τασούλα στην ΠτΔ της Βόρειας Μακεδονία για τη φονική φωτιά σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης
16 Μαρτίου, 2025
Επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν για την κατάσταση στη Συρία
16 Μαρτίου, 2025
Βελιγράδι: Ερωτήματα γύρω από τα βίντεο με τους διαδηλωτές – «Δεν χρησιμοποιήσαμε ηχητικά όπλα», λέει η κυβέρνηση
16 Μαρτίου, 2025
Β. Μακεδονία: Πέντε εισαγγελείς θα αναλάβουν την έρευνα για την τραγωδία στο νυχτερινό κέντρο
16 Μαρτίου, 2025
Άγρια συμπλοκή στις Φυλακές Δομοκού
16 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι: Η στιγμή που το αυτοκίνητο της 22χρονης πέφτει στο ταξί
16 Μαρτίου, 2025
Β. Μακεδονία: 59 νεκροί από την φωτιά σε κέντρο διασκέδασης – Εγκαυματίες μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη
16 Μαρτίου, 2025