Νίκος Παππάς: Επικίνδυνο για τη Δημοκρατία το εξόφθαλμο πολιτικό-δικαστικό «δούναι και λαβείν»

Πολιτική συσχέτιση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες με τις προαγωγές και τις τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών του σε θέσεις Προέδρου και Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου καταγγέλλει ο Νίκος Παππάς. Ο πρώην υπουργός όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασαν σήμερα  τις τοποθετήσεις των κυριών Ι. Κλάπα και Γ. Αδειλίνη στις θέσεις της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αντίστοιχα, καθώς η μεν πρώτη ήταν η Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε το Ν. Παππά και η δεύτερη η ανώτατη δικαστική λειτουργός που αποφάσισε την παραπομπή του πρώην υπουργού σε αυτό.

Στην Κουμουνδούρου συμφωνούν με τον Νίκο Παππά ότι συγκεκριμένες τοποθετήσεις καταδεικνύουν το πολιτικό-δικαστικό δούναι και λαβείν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνουν πως η κ. Ιωάννα Κλάπα ανέτρεψε ως πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες την αθωωτική εισήγηση της εισαγγελέως αγνοώντας τις καταθέσεις των μαρτύρων. Τώρα, σημειώνουν, προήχθη σε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και επιμένουν σ’ αυτήν την προαγωγή  επισημαίνοντας πως για την προαγωγή Κλάπα η κυβέρνηση Μητσοτάκη “έκανε βαθιά βουτιά στην επετηρίδα και παρέκαμψε έξι αντιπροέδρους και δύο αρεοπαγίτες του ανώτατου δικαστηρίου”. Τονίζουν πως το ίδιο ισχύει και για την εισαγγελέα κυρία Αδειλίνη η οποία είχε εισηγηθεί την παραπομπή Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο και τώρα καταλαμβάνει τη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με την παράκαμψη έξι συναδέλφων της στην επετηρίδα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όλοι τους είναι εκτεθειμένοι και όσοι συνέβαλαν στη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, δεν μπορεί παρά να νιώθουν δικαιωμένοι κυρίως για την αποκάλυψη της μεθόδευσης και της εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης. Προσθέτουν δε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως κανένας αριστερός, προοδευτικός, δημοκράτης πολίτης, καμιά πολιτική δύναμη του χώρου δεν μπορούν να μείνουν αμέτοχοι, αποδεχόμενοι τέτοιου είδους επικίνδυνα παιχνίδια.

Στη δήλωσή του ο Νίκος Παππάς σχολιάζει πως θα προκαλούσε μόνο γέλιο αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο για τη Δημοκρατία το εξόφθαλμο πολιτικό-δικαστικό “δούναι και λαβείν” που εξαρχής γνωρίζαμε και σήμερα έγινε πραγματικότητα. Οι τοποθετήσεις των κ.κ. Κλάπα και Αδειλίνη στις θέσεις Προέδρου και Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αντίστοιχα, μάς επιβεβαίωσαν”.