Νίκος Βουδούρης: Παιδιά και αλλεργίες της Άνοιξης

Για τις αλλεργίες στα παιδιά, μιλά σε βίντεο που ανήρτησε στο tik tok ο γνωστός παιδίατρος Νίκος Βουδούρης.

Όπως αναφέρει ο κ. Βουδούρης “οι αλλεργίες στα παιδιά την Άνοιξη έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια καθώς 1 στα 4 εμφανίζει αλλεργικές αντιδράσεις”.

Μάλιστα τονίζει πως “έχει επηρεάσει δραματικά η αφρικανική σκόνη καθώς πάνω σε αυτήν εκτός από μύκητες, υπάρχουν μικρόβια και αλλεργιογόνα”.

Ο κ. Βουδούρης εξηγεί πως “όταν λέμε αλλεργία εννοούμε την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού στην είσοδο αλλεργιογόνων μέσα από την αναπνοή ή σε επαφή με το δέρμα. Μία αλλεργία εκδηλώνεται με βήχα, φτάρνισμα, μπούκωμα, καταρροή, δυσκολία στην αναπνοή, φαγούρα στα μάτια ή φαγούρα στο δέρμα και εξανθήματα”.

Οι κύριες αλλεργικές παθήσεις την Άνοιξη είναι η αλλεργική ρινίτιδα, αλλεργική επιπεφυκίτιδα, αλλεργικό άσθμα, κνίδωση.

Τρόποι αντιμετώπισης της αλλεργίας

Σύμφωνα με τον κ. Βουδούρη, ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η επικοινωνία με τον γιατρό μας για να μας δώσει οδηγίες και από κει και πέρα υπάρχουν αντιισταμινικά φάρμακα, σιρόπια, κολλύρια και αλοιφές.

Δείτε το βίντεο του Νίκου Βουδούρη:

@nikosvoudouriss

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 🌻🐝 #doctorsoftiktok #kids #paidiatrician #υγεια #nurse #παιδια #διακοπες #αλλεργιες #φαγουρα #εξανθημα #κνιδωση #αντιισταμινικο #σιροπι #γυρη #ανοιξη #κρεμα #ασθμα #βηχας #φτερνισμα

♬ πρωτότυπος ήχος – ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ- ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ