Νίσυρος: 11 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση σε βάρος του αρχαιοφύλακα

Σοκ έχει προκαλέσει στη Νίσυρο η δράση του αρχαιοφύλακα κατά του οποίου έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα 11 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση η κακοποίηση ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου. οι γονείς έξι παιδιών στη Νίσυρο έχουν υποβάλλει καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση και έχουν δώσει καταθέσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι ακόμα πέντε καταγγελίες για τον αρχαιοφύλακα.

Επίσης καταθέσεις προχωρούν και τα παιδιά μετά την εξέταση τους από ψυχολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία πατέρα δεκάχρονου παιδιού,πρόσφυγα κατοίκου του νησιού, ο οποίος μάλιστα κινδύνευσε να απελαθεί λόγω έλλειψης εγγράφων.

Μάλιστα οι γονείς των μαθητών οι οποίοι προχώρησαν και σε διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό τμήμα Νισύρου, όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Όλες οι καταγγελίες αφορούν σε περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας που σημειώθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο φερόμενος δράστης, που διετέλεσε και παράγοντας στην παιδική ποδοσφαιρική ομάδα του ‘’Πολυβώτη’’, μετά τις καταγγελίες έχει παυθεί από τα καθήκοντα του, ενώ δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.