Νίσυρος: «Ο γιος μου είναι τρομοκρατημένος» -Τι είπε ο πατέρας του 10χρονου

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες σε βάρος του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε ανήλικα αγόρια.

Σε λιγότερο από δύο μήνες έχουν γίνει 11 καταγγελίες από γονείς και παιδιά, τα οποία φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά ο υπάλληλος του μουσείου. «Ο γιος μου είναι ακόμα τρομοκρατημένος», λέει ο πατέρας του 10χρονου αγοριού που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου καταγγέλοντας τον αρχαιοφύλακα.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το θάρρος που βρήκε το 10χρονο αγόρι να καταγγείλει τον αρχαιοφύλακα του μουσείου για σεξουαλική παρενόχληση, οι γονείς του προσπαθούν να βοηθήσουν το γιο τους να διώξει αυτόν τον εφιάλτη που τον στοιχειώνει.

«Ο γιος μου είναι ακόμα φοβισμένος. Προσπαθεί, όμως, να είναι καλά. Όταν επέστρεψε εκείνη την ημέρα και τον είδαμε να τρέμει μας είπε αμέσως ότι ο αρχαιοφύλακας του έδειξε βίντεο με πορνό», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.

Οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται στο πόδι. Όσο περνάνε οι μέρες οι καταγγελίες που βλέπουν το φως αυξάνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει 11 καταγγελίες, ενώ μέχρι στιγμής, με τη βοήθεια των παιδοψυχολόγων, έχουν καταθέσει έξι ανήλικα αγόρια.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε βάλει κάμερες στην τουαλέτα του ξενώνα, όπως αποκάλυψε μαθητής 14 ετών στη μητέρα του.

«Μου είπε μόνο τα αντικείμενα και το μόνο που μου συμπλήρωσε είναι ότι στην τουαλέτα του είχε κάμερα. Ξέρω ότι τους πρόσφερε μ… (ναρκωτικό), ξέρω άλλα παιδιά που γυμνώθηκε εκείνος και χρησιμοποιήσε τα αντικείμενα. Κάθε παιδί έχει τη δική του μαρτυρία», υποστήριξε η μητέρα του 14χρονου.

Την ίδια ώρα η υπουργός Πολιτισμού έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα της Νισύρου και εξήγησε πως απομάκρυναν τον αρχαιοφύλακα αμέσως μόλις τους έφθασε η καταγγελία, δηλαδή στις 18 Απριλίου.