Νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις: Κινητοποιήσεις στην Αθήνα – Κλειστό το κέντρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συλλαλητήριο του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φορέων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις.

Με κεντρικά συνθήματα « το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

«Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, ενώ προσθέτει ότι «το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο». Στο συλλαλητήριο συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και τις πορείες πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές πρόκειται να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Επιπλέον, συλλαλητήριο «με κεντρικό σύνθημα η φωνή των εργατών δεν φιμωνεται, η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει» θα πραγματοποιήσουν στο Σύνταγμα στις 8μμ εργατικά σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

-Ad-