Νοσηλεία 5χρονου: Η ανακοίνωση από το Ωνάσειο

Η ανακοίνωση από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για τη νοσηλεία 5χρονου ασθενούς με σπάνιο πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο

Σχετικά με την πρόσφατη νοσηλεία 5χρονου ανασφάλιστου παιδιού με σπάνιο πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο, αναφέρουμε ότι το παιδί νοσηλευόταν στο ΓΝΑ Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε κρίσιμη κατάσταση λόγω βαριάς καρδιακής ανεπάρκειας που δεν αντιμετωπιζόταν με φαρμακευτική θεραπεία. Η μεταφορά στο ΩΚΚ έγινε μετά από αίτημα των Ιατρών και του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», δεδομένου ότι το ΩΚΚ είναι το μόνο Νοσοκομείο όπου εφαρμόζεται η μέθοδος μηχανικής υποστήριξης τύπου ECMO σε παιδιατρικούς ασθενείς.

Μετά την εισαγωγή του μικρού ασθενή στο ΩΚΚ, αξιολογήθηκε από τους Ιατρούς των Τμημάτων Παιδοκαρδιολογικού και Παιδοκαρδιοχειρουργικού καθώς και της Παιδοκαρδιολογικής-Παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και αποφασίστηκε η επείγουσα χειρουργική τοποθέτηση συστήματος μηχανικής υποστήριξης του μυοκαρδίου (ECMO), λόγω βαριάς καρδιακής ανεπάρκειας και έκπτωσης της καρδιακής λειτουργίας. Ο μικρός ασθενής υποστηρίχθηκε μηχανικά για τέσσερις ημέρες, παραμένοντας νοσηλευόμενος στην Παιδοκαρδιοχειρουργική ΜΕΘ, υπό την φροντίδα των Ιατρών των προαναφερθέντων Τμημάτων. Μετά την πάροδο των τεσσάρων ημερών, η κατάσταση της υγείας του παιδιού βελτιώθηκε, η καρδιά απέκτησε πολύ καλή λειτουργία και έγινε επιτυχής διακοπή της μηχανικής υποστήριξης. Το παιδί μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε σταθερή κατάσταση για συνέχιση της νοσηλείας του.

-Ad-