(AP Photo/Abdul Qader Sabbah, File)

Νότια Αφρική: Η γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα έφτασε σε νέα φρικτά επίπεδα

Σε προηγούμενες ακροάσεις το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι ενέτεινε τις προσπάθειες για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπως διέταξε το Διεθνές Δικαστήριο.

«Η γενοκτονία» που διαπράττει το Ισραήλ «έφτασε σε νέα φρικτά επίπεδα», δήλωσε σήμερα, ενώπιον της ανώτατης δικαστικής αρχής του ΟΗΕ, η Νότια Αφρική, η οποία ζητά από τους δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου να διατάξουν να σταματήσει η επίθεση στη Ράφα, τονίζοντας ότι ο παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει «τη συνεχιζόμενη εξόντωσή του».

Την περασμένη εβδομάδα η Νότια Αφρική ζήτησε να ληφθούν πρόσθετα έκτακτα μέτρα για να προστατευθεί η Ράφα, η πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Ζήτησε επίσης από το δικαστήριο να διατάξει το Ισραήλ να επιτρέψει την απρόσκοπτη πρόσβαση αξιωματούχων του ΟΗΕ, οργανισμών που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, δημοσιογράφων και ερευνητών, ενώ σημείωσε ότι το Ισραήλ μέχρι στιγμής έχει αγνοήσει και παραβιάσει τις προηγούμενες εντολές των δικαστών.

«Η Νότια Αφρική ήλπιζε, κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, να τεθεί τέλος σε αυτή τη διαδικασία γενοκτονίας ώστε να προστατευθεί η Παλαιστίνη και ο λαός της», είπε ο Βουσιμούζι Μαντονσέλα, ο εκπρόσωπος της Πρετόριας. «Αντί για αυτό, η γενοκτονία του Ισραήλ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και έφτασε σε ένα νέο, φρικτό επίπεδο», πρόσθεσε.

Η ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα «είναι το τελευταίο στάδιο της καταστροφής της Γάζας και του παλαιστινιακού λαού», σχολίασε ο Βον Λόουι, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τη Νότια Αφρική. «Το βασικό σήμερα είναι ότι ο εκπεφρασμένος στόχος του Ισραήλ, να σβήσει τη Γάζα από το χάρτη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Επιπλέον, τα αποδεικτικά στοιχεία για τα φρικτά εγκλήματα και τις ωμότητες κυριολεκτικά καταστρέφονται και θάβονται με μπουλντόζες, επί της ουσίας διαγράφοντας το παρελθόν για όσους έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα και κοροϊδεύοντας τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ, που χαρακτηρίζει «αβάσιμο» τον ισχυρισμό της Νότιας Αφρικής ότι παραβιάζει τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία του 1949, θα απαντήσει την Παρασκευή.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024