Θεσσαλονίκη: Συναγερμός χωρίς λόγο – Τι συνέβη με τον ιερέα

Τελικά, δίχως σοβαρό λόγο αποδείχθηκε η κινητοποίηση των Χαρδαλιά- Αρκουμανέα, αφού δεν υπάρχει πλέον ανησυχητική μόλυνση στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ούτε σε έκταση αλλά ούτε και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, με τη μορφή μίας μετάλλαξης.

Το πρωί (της Τρίτης) ανακοινώθηκε ότι οι δύο διάκοι της Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως είναι αρνητικοί, όπως έδειξαν και τα δύο τεστ που τους έγιναν.

Το μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε τεστ του ενός αλλά το δείγμα του βιολογικού υλικού είχε ληφθεί πριν από 17 μέρες! Στο μεσοδιάστημα ο 36χρονος κληρικός είχε αρνητικοποιηθεί, όπως εξήγησε η διευθύντρια του Κέντρου Αναφοράς Covid 19 του ΑΠΘ Όλγα Παππά- Κονιδάρη. Και ευτυχώς δεν είχε διασπείρει τον ιό στο περιβάλλον του, όπως φάνηκε από την ιχνηλάτηση.

Η κινητοποίηση του αν. υπουργού Πολιτικής Προστασίας και του Προέδρου του ΕΟΔΥ είχαν προκαλέσει (εκτός από ανησυχία) την εντύπωση ότι τα δείγματα ήταν νέα και ότι η μόλυνση ήταν ενεργή.

Η ανησυχία έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν αποδείχθηκε πως πρόκειται όχι απλώς για Covid 19 αλλά για μετάλλαξη του, που έγινε στη Νότιο Αφρική.

Όπως όμως εξήγησε η κ. Παππά, η ενδελεχής εξέταση του δείγματος για μεταλλάξεις διαρκεί πολλές ημέρες γιατί η τελική της φάση γίνεται στην Αθήνα, όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες δείγματα. «Τώρα εξετάζουμε δείγματα του Οκτωβρίου, αφού δεν προλαβαίνουμε. Εμείς εδώ κάνουμε την πρώτη εξέταση αλλά η συνολική για όλα τα στελέχη γίνεται στην Αθήνα», είπε η διευθύντρια του Κέντρου.